gastro postao
Jelo u kojem veliku ulogu ima kvaliteta namirnica i u kojem nije teško uživati
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 559
Potrebno vam je
- 1000 g špageti
- 2 vezica bosiljak, vezica
- 500 g kozica velika
- 30 ml brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- sol
- papar
- 250 g rajčica, crvena
- 50 g ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g parmezan
- 100 g orah, sirovi
- 30 g pinjoli
Priprema
- Za pesto: Pomiješati oprani bosiljak s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, dodati sol, biber, očišćene orahe, naribani parmezan, češanj češnjaka i sve zajedno izmiksati u blenderu ili sa štapnim mikserom.
- Za flambirane gambere: Očistiti gambere i popržiti ih u tavi na malo maslinovog ulja, posoliti, popapriti i flambirati brandyjem.
- Za tjesteninu: Zavriti vodu zasoljenu s soli, dodati pastu i kuhati otprilike 10 minuta.
- Ocijediti tjesteninu al dente i začiniti s pestom i flambiranim kozicama.
- Ostatak pesta možete staviti u frižider i upotrijebiti kasnije.
Izvor Giusepe Daddio