gastro postao
Samo dvadeset minuta trebat će vam za pripremu ovog jela s mediteranskim štihom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 297
Potrebno vam je
- 50 ml ulje maslinovo
- 100 g mladi luk
- 200 g masline crne podravka
- 150 g sušena rajčica
- 1 mala žlica kapari
- 1 kom povrtni temeljac za jela podravka
- 500 ml voda
- listići badema
Priprema
- Na maslinovu ulju popecite nasjeckani mladi luk.
- Dodajte otkoštene i na ploškice narezane masline te sušene rajčice.
- Kratko popecite, dodajte kapare, zalijte toplom vodom, dodajte povrtni temeljac, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri da se sastojci sjedine.
- Na kraju umiješajte kuhanu tjesteninu i poslužite posuto listićima badema.
- Za bolju aromu, listiće badema možete vrlo kratko popeći na teflonskoj tavi.
Izvor Podravka