Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina na mediteranski način

Tjestenina na mediteranski način
gastro postao gastro.24sata.hr
Samo dvadeset minuta trebat će vam za pripremu ovog jela s mediteranskim štihom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 297

Potrebno vam je

  • 50 ml ulje maslinovo
  • 100 g mladi luk
  • 200 g masline crne podravka
  • 150 g sušena rajčica
  • 1 mala žlica kapari
  • 1 kom povrtni temeljac za jela podravka
  • 500 ml voda
  • listići badema

Priprema

  1. Na maslinovu ulju popecite nasjeckani mladi luk.
  2. Dodajte otkoštene i na ploškice narezane masline te sušene rajčice.
  3. Kratko popecite, dodajte kapare, zalijte toplom vodom, dodajte povrtni temeljac, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri da se sastojci sjedine.
  4. Na kraju umiješajte kuhanu tjesteninu i poslužite posuto listićima badema.
  5. Za bolju aromu, listiće badema možete vrlo kratko popeći na teflonskoj tavi.

Izvor Podravka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.