Ruske palačinke s piletinom i gljivama

Thinkstock
Umjesto slatkog nadjeva, palačinke napunite pilećim mesom i poslužite uz umak od gljiva
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 262

Palačinke

  • 20 g kvasac, svježi
  • 8 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.25 žličica sol

Pileća prsa

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 žlica ulje, biljno

Bešamel

  • 40 g maslac, slani
  • 40 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • muškatni oraščić
  • 400 g gljive miješane, razne
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • sol
  • papar
  • 1 dl vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Za tijesto rastopite kvasac u tri dl mlakog mlijeka. Umiješajte 50 g prosijanog brašna i ostavite na toplome pola sata.
  2. Zatim dodajte preostalo brašno i mlako mlijeko, žumanjke i sol. Sve dobro razmutite pa umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Ostavite tijesto da odstoji još pola sata.
  3. Narežite prsa pa ih prepržite na ulju sa svih strana dok ne porumene, oko 10-15 minuta. Maknite s vatre.
  4. U drugoj posudici pripremite bešamel. Na maslacu prepržite brašno i zalijte mlijekom. Začinite solju, paprom i oraščićem te kuhajte miješajući dok umak ne postane gust i gladak.
  5. Dodajte mu komadiće mesa, promiješajte i ostavite na toplome. U tavi na malo masnoće prepržite nasjeckani luk i narezane gljive.
  6. Kad omekšaju, ukuhajte vrhnje.
  7. Ispecite palačinke, nadjenite ih piletinom, preklopite i poslužite uz umak od gljiva.
Posjeti Gastro.hr