Salata od morskih plodova

Svaka zemlja s izlazom na more sklona je izradi salata od morskih plodova, a sada vam donosimo recept za salatu od morskih plodova po finskoj recepturi.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 378

Potrebno vam je

  • salata, zelena
  • rajčice, cherry
  • 30 g krastavci (svježi, sirovi)
  • 230 g grah, šareni
  • 1 kom tuna, konz. u ulju
  • 100 g repovi kozica
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 šalica grašak zeleni (smrznuti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica senf
  • 1 žlica med, vrcani
  • 2 mala žlica jabučni ocat
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 1 mala žlica kopar
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Očistite i narežite povrće pa ga pomiješajte s tunom i prženim kozicama. Dodajte kuhana jaja.
  2. Za preljev izmiješajte senf, med i ocat. Zatim dodajte ulje i začine te prelijte preko salate i izmiješajte.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr