gastro postao
Svaka zemlja s izlazom na more sklona je izradi salata od morskih plodova, a sada vam donosimo recept za salatu od morskih plodova po finskoj recepturi.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 378
Potrebno vam je
- salata, zelena
- rajčice, cherry
- 30 g krastavci (svježi, sirovi)
- 230 g grah, šareni
- 1 kom tuna, konz. u ulju
- 100 g repovi kozica
- 2 kom jaje kokošje
- 1 šalica grašak zeleni (smrznuti)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica senf
- 1 žlica med, vrcani
- 2 mala žlica jabučni ocat
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- 1 mala žlica kopar
- sol
- papar
Priprema
- Očistite i narežite povrće pa ga pomiješajte s tunom i prženim kozicama. Dodajte kuhana jaja.
- Za preljev izmiješajte senf, med i ocat. Zatim dodajte ulje i začine te prelijte preko salate i izmiješajte.
Izvor Skuhatćute