Salata od pilećih jetrica i rikole

Jednostavna priprema jedinstvenog predjela
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 150

Potrebno vam je

  • 400 g jetra pileća
  • 300 g rukola
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • limunov sok

Priprema

  1. Pilećim jetricama uklonite žilice, pa ih uvaljajte u brašno.
  2. Rikolu, jabuku i krastavce operite, krastavce i jabuku narežite na tanke ploške.
  3. Pomiješajte povrće pa ga začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
  4. Na malo maslinova ulja kratko popržite jetrice sa svih strana (1-2 min). Maknite s vatre pa ih posolite i popaprite.
  5. Servirajte jetrice na salati od rikole, krastavaca i jabuka.
Posjeti Gastro.hr