Salata s pečenim kukuruzom

Thinkstock
Jednostavna ljetna, osvježavajuća salata
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 708

Potrebno vam je

  • 2 kom avokado (mesnati dio)
  • 2 šalica cherry rajčice
  • 6 kom kukuruz slatki mladi na klipu
  • 2 kom limeta
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica rižin ocat
  • 2.50 šalica korijander
  • 1 prstohvat sol
  • papar

Priprema

  1. Klipove kukuruza očistite i pecite na roštilju na srednje jakoj vatri uz često okretanje dok zrna počnu poprimati crnu boju a kukuruz je pečen. Skinite zrna kukuruza sa klipova.
  2. Odvojite ¼ avokada, narezanog na veće komade, a ostatak pomiješajte sa kukuruzom i rajčicama u većoj zdjeli.
  3. Odvojeni avokado zgnječite.
  4. U manjoj zdjelici pomiješajte sok limete i ocat, te začinite sa soli i paprom.
  5. Izmiješajte zgnječeni avokado sa pripremljenim dresingom da dobijete glatki kremasti umak.
  6. Začinite salatu i posipajte korijanderom.
Posjeti Gastro.hr