gastro postao
                                            
                                        
                                    Jednostavna ljetna, osvježavajuća salata
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 708
Potrebno vam je
- 2 kom avokado (mesnati dio)
 - 2 šalica cherry rajčice
 - 6 kom kukuruz slatki mladi na klipu
 - 2 kom limeta
 - 3 žlica ulje maslinovo
 - 2 žlica rižin ocat
 - 2.50 šalica korijander
 - 1 prstohvat sol
 - papar
 
Priprema
- Klipove kukuruza očistite i pecite na roštilju na srednje jakoj vatri uz često okretanje dok zrna počnu poprimati crnu boju a kukuruz je pečen. Skinite zrna kukuruza sa klipova.
 - Odvojite ¼ avokada, narezanog na veće komade, a ostatak pomiješajte sa kukuruzom i rajčicama u većoj zdjeli.
 - Odvojeni avokado zgnječite.
 - U manjoj zdjelici pomiješajte sok limete i ocat, te začinite sa soli i paprom.
 - Izmiješajte zgnječeni avokado sa pripremljenim dresingom da dobijete glatki kremasti umak.
 - Začinite salatu i posipajte korijanderom.