gastro postao
Jednostavna ljetna, osvježavajuća salata
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 708
Potrebno vam je
- 2 kom avokado (mesnati dio)
- 2 šalica cherry rajčice
- 6 kom kukuruz slatki mladi na klipu
- 2 kom limeta
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica rižin ocat
- 2.50 šalica korijander
- 1 prstohvat sol
- papar
Priprema
- Klipove kukuruza očistite i pecite na roštilju na srednje jakoj vatri uz često okretanje dok zrna počnu poprimati crnu boju a kukuruz je pečen. Skinite zrna kukuruza sa klipova.
- Odvojite ¼ avokada, narezanog na veće komade, a ostatak pomiješajte sa kukuruzom i rajčicama u većoj zdjeli.
- Odvojeni avokado zgnječite.
- U manjoj zdjelici pomiješajte sok limete i ocat, te začinite sa soli i paprom.
- Izmiješajte zgnječeni avokado sa pripremljenim dresingom da dobijete glatki kremasti umak.
- Začinite salatu i posipajte korijanderom.