Salati od krastavaca s vrhnjem dodajte novu dimenziju - evo kako!

Getty Images
Klasičnoj pripremi krastavac salate s vrhnjem dodajte još jednu hrskavu komponentu pa uživajte u osvježavajućoj salati na još bolji način.
Vidi originalni članak

Kiselo vrhnje i krastavci već su provjerena kombinacija, no dodate li im hrskave rotkvice i koju žlicu grčkog jogurta, češnjak te sitno sjeckani kopar ova salata poprimit će posve novo, još ukusnije ruho.

 

Ljetna salata Krastavac salata: Mi imamo genijalan recept, a kako je vi jedete?

 

Ovako pripremljena salata odlično će se složiti uz jela s grilla, pohano meso, ali i raskošne i guste umake na bazi povrća. 

Prije posluživanja dobro ju ohladite, a dodati joj možete i čili ili neki drugi začin po želji.

 

Forking Croatia Varivo od krastavaca - ljetni hit na žlicu

 

Potrebno vam je:

  • 2 krastavca
  • 1 vezica rotkvica
  • 1 čašica kiselog vrhnja
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 1 žlica sjeckanog kopra
  • 1 režanj češnjaka
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Krastavce nasjeckajte na tanke ploške, ubacite ih u cijedilo, začinite soli i pustite da stoje oko 20 minuta.
  2. Nakon 20 minuta rukama istisnite višak tekućine iz krastavaca.
  3. Prebacite ih u zdjelu i dodajte kiselo vrhnje te grčki jogurt.
  4. Dodajte i sitno sjeckani kopar te protisnuti češnjak.
  5. Začinite soli i paprom.
  6. Poslužite ohlađeno.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr