Klasičnoj pripremi krastavac salate s vrhnjem dodajte još jednu hrskavu komponentu pa uživajte u osvježavajućoj salati na još bolji način.
Kiselo vrhnje i krastavci već su provjerena kombinacija, no dodate li im hrskave rotkvice i koju žlicu grčkog jogurta, češnjak te sitno sjeckani kopar ova salata poprimit će posve novo, još ukusnije ruho.
Ovako pripremljena salata odlično će se složiti uz jela s grilla, pohano meso, ali i raskošne i guste umake na bazi povrća.
Prije posluživanja dobro ju ohladite, a dodati joj možete i čili ili neki drugi začin po želji.
Potrebno vam je:
- 2 krastavca
- 1 vezica rotkvica
- 1 čašica kiselog vrhnja
- 2 žlice grčkog jogurta
- 1 žlica sjeckanog kopra
- 1 režanj češnjaka
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Krastavce nasjeckajte na tanke ploške, ubacite ih u cijedilo, začinite soli i pustite da stoje oko 20 minuta.
- Nakon 20 minuta rukama istisnite višak tekućine iz krastavaca.
- Prebacite ih u zdjelu i dodajte kiselo vrhnje te grčki jogurt.
- Dodajte i sitno sjeckani kopar te protisnuti češnjak.
- Začinite soli i paprom.
- Poslužite ohlađeno.
Dobar tek!