Šarlota od jagoda

Brza i jednostavna torta koju nije potrebno peći u pećnici, već samo skuhati pudinge i složiti sve sastojke
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 168

Potrebno vam je

  • 100 ml liker od jagode
  • 200 g piškote
  • 40 g vanilija bourbon
  • 40 g puding od vanilije, instant
  • 1000 g jagode
  • 100 g šećer, kristal
  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 1 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 250 ml vrhnje za šlag

Priprema

  1. Očišćene jagode prepolovite, dodajte im malo šećera i pola maraskina ili vodke od jagode te ostavite sa strane.
  2. Iscijedite sok od dvije naranče, dodajte malo šećera i ostatak maraskina ili vodke.
  3. U lim za torte ili vatrostalnu zdjelu na dno i uz rub složite piškote, poprskajte ih narančinim sokom, poredajte jagode i prelijte sokom koji su jagode pustile.
  4. Prvo jedan puding (burbon-vanilija) skuhajte u malo više od pola litre mlijeka, da ne bude ni gust ni rijedak. Tako skuhajte i drugi (vanilija).
  5. Preko jagoda prvo prelijte puding od burbon-vanilije pa od vanilje i stavite da se malo ohladi.
  6. Istucite šlag, rasporedite ga na puding i ostavite da se ohladi. Ukrasite jagodama.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr