gastro postao
Brza i jednostavna torta koju nije potrebno peći u pećnici, već samo skuhati pudinge i složiti sve sastojke
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 168
Potrebno vam je
- 100 ml liker od jagode
- 200 g piškote
- 40 g vanilija bourbon
- 40 g puding od vanilije, instant
- 1000 g jagode
- 100 g šećer, kristal
- 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 1 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 250 ml vrhnje za šlag
Priprema
- Očišćene jagode prepolovite, dodajte im malo šećera i pola maraskina ili vodke od jagode te ostavite sa strane.
- Iscijedite sok od dvije naranče, dodajte malo šećera i ostatak maraskina ili vodke.
- U lim za torte ili vatrostalnu zdjelu na dno i uz rub složite piškote, poprskajte ih narančinim sokom, poredajte jagode i prelijte sokom koji su jagode pustile.
- Prvo jedan puding (burbon-vanilija) skuhajte u malo više od pola litre mlijeka, da ne bude ni gust ni rijedak. Tako skuhajte i drugi (vanilija).
- Preko jagoda prvo prelijte puding od burbon-vanilije pa od vanilje i stavite da se malo ohladi.
- Istucite šlag, rasporedite ga na puding i ostavite da se ohladi. Ukrasite jagodama.
Izvor Skuhatćute