Savršen ljetni desert za koji ne trebate paliti pećnicu

Thinkstock
Ljubitelji ste torta i kolača od sira? Isprobajte ovo slatko i lagano osvježenje od limuna! Bez pečenja!
Vidi originalni članak

Cheesecake od limuna za koji čak ne trebate ni paliti pećnicu idealno je osvježenje za ove vrućine.

Super jednostavan za napraviti, a neodoljivo osvježavajuć cheesecake od limuna postat će omiljena slastica vrućih dana. Klasik kojeg ćete željeti stalno pripremati oduševit će vas jednostavnošću. Podloga od keksiju umjesto biskvita te krema od limuna i sira predstavljaju savršenu kombinaciju ljetnog deserta.

 

Ana's Baking Chronicles Kraljevski dobra torta od bazge i limuna

 

Potrebno vam je:

  • 14 keksiju (Digestive, Petit Beurre, odaberite po izboru)
  • korica i sok 3 limuna
  • 300 g kreme od limuna 
  • 500 g ricotte
  • 600 g sirnog namaza poput Philadelphije ili ABC namaza
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 75 g smeđeg šećera

 

namaz Jednostavna krema od limuna

 


Priprema:

  1. Za podlogu pomiješajte usitnjene kekse i maslac. Utisnite u namašćenu posudu i ostavite u hladnjaku da se ohladi.
  2. U međuvremenu pomiješajte škrobno brašno sa sokom jednog limuna. Dodajte kremu od limuna, koricu jednog limuna i 2 žlice šećera i kuhajte do vrenja miješajući. Ohladite 20 minuta
  3. Kako napaviti domaći kremu od limuna saznajte ovdje.
  4. Pomiješajte ricottu, krem sir, ostatak korice od limuna, sok i šećer dok smjesa ne postane glatka. Spojite sve s prethodno dobivenom smjesom i namažite preko podloge od keksiju. Ohladite na minimalno 4 sata ili preko noći da odmori.
Posjeti Gastro.hr