Savršeno aromatičan chutney od pečenih krušaka

Trk po kruške i napravite savršeno aromatičan voćni namaz
Vidi originalni članak

Kiselkasto slatkasti umak porijeklom iz Indije možete poslužiti uz što god poželite, a savršeno će odgovarati kao prilog riži, mesu ili jednostavno namazan na kruh.

 

kombinacija za 10 Lagano i brzo: Salata s kruškama i gorgonzolom

 

Potrebno vam je:

  • 3 kruške
  • 2 žlice limunova soka
  • 1/4 šalice šećera 
  • žličica cimeta
  • mrvicu klinčića
  • 2 žlice ulja
  • 1/4 šalice javorova sirupa ili meda
  • luk
  • češanj češnjaka
  • žličica svježeg đumbira
  • 3 žlice ribizla
  • 3 žlice grožđica
  • 1/2 šalice octa
  • žličica ljute papričice
  • žličica majčine dušice

 

Priprema:

  1.  Ugrijte pećnicu na 180°C. Prelijte kruške limunovim sokom te dodajte šećer, cimet i klinčiće.
  2. Namastite lim za pečenje uljem. Stavite kruške u lim i premažite ostatkom ulja. Pecite 40-50 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. Dok se kruške peku, ostatak sastojaka stavite u lonac i pustite da zavriju.
  3. Smanjite vatru, pa kuhajte pet minuta. Maknite s vatre, pa ostavite da se ohladi.
  4. Narežite kruške i pomiješajte sa smjesom iz lonca, pa ostavite u hladnjaku jedan dan.

Uživajte!

 

izvor zdravlja Apsolutno sve što trebate znati o kruškama

Posjeti Gastro.hr