Trk po kruške i napravite savršeno aromatičan voćni namaz
Kiselkasto slatkasti umak porijeklom iz Indije možete poslužiti uz što god poželite, a savršeno će odgovarati kao prilog riži, mesu ili jednostavno namazan na kruh.
Potrebno vam je:
- 3 kruške
- 2 žlice limunova soka
- 1/4 šalice šećera
- žličica cimeta
- mrvicu klinčića
- 2 žlice ulja
- 1/4 šalice javorova sirupa ili meda
- luk
- češanj češnjaka
- žličica svježeg đumbira
- 3 žlice ribizla
- 3 žlice grožđica
- 1/2 šalice octa
- žličica ljute papričice
- žličica majčine dušice
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Prelijte kruške limunovim sokom te dodajte šećer, cimet i klinčiće.
- Namastite lim za pečenje uljem. Stavite kruške u lim i premažite ostatkom ulja. Pecite 40-50 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. Dok se kruške peku, ostatak sastojaka stavite u lonac i pustite da zavriju.
- Smanjite vatru, pa kuhajte pet minuta. Maknite s vatre, pa ostavite da se ohladi.
- Narežite kruške i pomiješajte sa smjesom iz lonca, pa ostavite u hladnjaku jedan dan.
Uživajte!