Seljački punjeni krumpir

Nadjenite krumpir prženom slaninom i lučicama, naribajte sir i zapecite u pećnici
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 217

Potrebno vam je

  • 6 kom krumpir, zreli
  • 125 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 12 kom lučice
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2.50 dl goveđi temeljac
  • peršin, list
  • sol
  • papar
  • 100 g tvrdi sir
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Krumpire operite i dobro očistite te pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohlade, vrh malo odrežite i izdubite krumpire. Izdubljeni krumpir propasirajte.
  2. Slaninu nasjeckanu na kockice popržite s lučicama nasjeckanim na kolutiće dok ne dobiju smeđu boju. Pospite ih brašnom i prelijte temeljcem te dodajte zgnječeni krumpir.
  3. Sve dobro promiješajte, posolite, popaprite i dodajte nasjeckani peršin. Udubine krumpira punite nadjevom i na vrh stavite malo naribanog sira.

Nadjenite krumpir prženom slaninom i lučicama, naribajte sir i zapecite u pećnici

Posjeti Gastro.hr