gastro postao
Nadjenite krumpir prženom slaninom i lučicama, naribajte sir i zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 217
Potrebno vam je
- 6 kom krumpir, zreli
- 125 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 12 kom lučice
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2.50 dl goveđi temeljac
- peršin, list
- sol
- papar
- 100 g tvrdi sir
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Krumpire operite i dobro očistite te pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohlade, vrh malo odrežite i izdubite krumpire. Izdubljeni krumpir propasirajte.
- Slaninu nasjeckanu na kockice popržite s lučicama nasjeckanim na kolutiće dok ne dobiju smeđu boju. Pospite ih brašnom i prelijte temeljcem te dodajte zgnječeni krumpir.
- Sve dobro promiješajte, posolite, popaprite i dodajte nasjeckani peršin. Udubine krumpira punite nadjevom i na vrh stavite malo naribanog sira.
Nadjenite krumpir prženom slaninom i lučicama, naribajte sir i zapecite u pećnici