Semifredo od badema i kadulje

Talijanska slastica koju možete kombinirati i s lješnjacima ili pistacijom, a pokapajte ju medom od naranče, sirupom ili likerima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1440

Potrebno vam je

  • 1 l vrhnje za šlag
  • 6 kom jaje kokošje
  • 150 g badem, oljušteni suhi
  • 150 g šećer, u prahu
  • 100 g šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer

Priprema

  1. Bademe kratko pržite u tavi sa šećerom da se postupno rastope, a šećer aromatizira. Pržene bademe i ostatak šećera premjestite u blender ili mlinac te ih usitnite.
  2. Nekoliko komada istucite kuhinjskim batom kako bi ostali nešto veći komadići. U zdjeli kojom ste poklopili lonac u kojem kuha voda miješajte 2 cijela jaja, 4 žumanjka i vanilin šećer. Miješajte sve dok ne dobijete finu kremastu smjesu.
  3. Vrhnje istucite u čvrsti šlag.
  4. U kremu umiješajte sitnije i krupnije usitnjene bademe. Promiješajte da badem dođe do svih dijelova kreme. Pažljivo umiješajte i tučeno vrhnje. Budite vrlo nježni da se šlag ne bi “ispuhao”.
  5. Sve izlijte u željeni kalup obložen folijom te stavite u zamrzivač. Kada se posve ohladi, izvadite, uklonite foliju i režite na ploške.
  6. Ukrasite i aromatizirajte listićima kadulje. Semifredo po želji prelijte medom ili čokoladnim preljevom, a umjesto badema možete koristiti lješnjake.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Posjeti Gastro.hr