Sezonske delicije: Pita od cikle i slanog sira

thinkstock
Sjajan spoj slatkaste cikle i slanog feta sira okusite u nježnoj piti s lisnatim tijestom. Priprema se brzo, a nestaje još brže!
Vidi originalni članak

Uistinu lagana za pripremu, ova pita ne traži prethodno pirjanje sastojaka niti pečenje tijesta. Potrebna vam je samo svježa cikla i isti takav poriluk, lisnato tijesto i feta sir. Dodajte još malo začina poput majčine dušice ili origana pa sve zajedno fino zapecite u pećnici. Hrskava korica lisnatog tijesta savršeno će zaokružiti cijelu priču. Ne preostaje vam ništa drugo već baciti se na pripremu prave sezonske poslastice.

Potrebno vam je:

  • Lisnato tijesto
  • 1 manji poriluk
  • 3 manje cikle
  • 70 g feta sira
  • Začini po želji
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Ciklu operite i narežite na tanke ploške.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  3. Lisnato tijesto stavite u kalup koji ste obložili paprom za pečenje pa ga probodite vilicom na nekoliko mjesta kako se ne bi stvarali mjehurići.
  4. Po lisnatom tijestu pospite poriluk, a na njega posložite ploške cikle.
  5. Pospite maslinovim uljem, soli, paprom i začinima po vlastitom ukusu.
  6. Na vrhu pospite s feta sirom i pecite oko pola sata.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr