gastro postao
Privlačne jarke boje i neodoljiv okus pravi su razlozi da se zaljubite u ove neobične popečke.
Upustite se u pripremu sasvim drugačijih popečaka, pa pomiješajte ciklu, mrkvu, krumpir i luk. Povežite ih jajem, ispecite i uživajte u nevjerojatno ukusnom ručku. Izvrsno se slažu s umakom od jogurta i češnjaka u koji možete dodati i nešto zelenih začina poput peršina, vlasca ili kopra. Poslužite ih uz pire krumpir ili povrće iz pećnice i oduševite se neobičnim spojem okusa i boja.
Potrebno vam je:
- 1 manji luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 veći krumpir
- 3 mrkve
- 2 cikle
- 2 jaja
- Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckajte luk pa ga pirjajte na ulju dok ne posmeđi i ne postane mekan.
- Dodajte mu protisnuti češnjak i pirjajte još dvije minute.
- Maknite s vatre.
- Naribajte krumpir, mrkvu i ciklu u posebne posude.
- Ocijedite ih pomoću papirnatih ručnika, a zatim ih pomiješajte zajedno s lukom, jajima i začinima.
- Na tavi zagrijte malo ulja, oblikujte kuglice pa ih lagano spljoštite.
- Pržite na srednjoj vatri dok se na kutevima sa svake strane ne pojavi korica.
- Smanjite vatru i pecite još 3-4 minute sa svake strane.
Dobar tek!