28. rujna 2016.

Nešto potpuno drugačije: Popečci od cikle i mrkve

popečci od cikle
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Privlačne jarke boje i neodoljiv okus pravi su razlozi da se zaljubite u ove neobične popečke.

Upustite se u pripremu sasvim drugačijih popečaka, pa pomiješajte ciklu, mrkvu, krumpir i luk. Povežite ih jajem, ispecite i uživajte u nevjerojatno ukusnom ručku. Izvrsno se slažu s umakom od jogurta i češnjaka u koji možete dodati i nešto zelenih začina poput peršina, vlasca ili kopra. Poslužite ih uz pire krumpir ili povrće iz pećnice i oduševite se neobičnim spojem okusa i boja.

Potrebno vam je:

  • 1 manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 veći krumpir
  • 3 mrkve
  • 2 cikle
  • 2 jaja
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk pa ga pirjajte na ulju dok ne posmeđi i ne postane mekan.
  2. Dodajte mu protisnuti češnjak i pirjajte još dvije minute.
  3. Maknite s vatre.
  4. Naribajte krumpir, mrkvu i ciklu u posebne posude.
  5. Ocijedite ih pomoću papirnatih ručnika, a zatim ih pomiješajte zajedno s lukom, jajima i začinima.
  6. Na tavi zagrijte malo ulja, oblikujte kuglice pa ih lagano spljoštite.
  7. Pržite na srednjoj vatri dok se na kutevima sa svake strane ne pojavi korica.
  8. Smanjite vatru i pecite još 3-4 minute sa svake strane.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.