gastro postao
Jednostavni popečci od tek nekoliko sastojaka učinit će cvjetaču još malo privlačnijom.
Kombinacija puno aromatičnih začina, cvjetača i bjelanjci, odličan su odabir za brzinsku večeru. Bjelanjke je potrebno istući u snijeg, a onda sve postaje lakše. Popečke pecite na malo maslinovog ulja, a poslužiti ih možete uz kuhano povrće, krumpiriće ili čak grillanu piletinu.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 manja glavica cvjetače
- 1 žlica maslinovog ulja
- Kumin, korijander, sol, papar
Priprema:
- Cvjetaču kuhajte u vreloj vodi oko 3 minute pa je obrišite i osušite papirnatim ručnicima.
- U drugoj posudi pomiješajte začine s praškom za pecivo.
- Bjelanjke istucite u snijeg s malo soli.
- Cvjetaču usitnite do željene veličine.
- Pomiješajte cvjetaču, začine i ubacite u bjelanjke.
- Lagano pomiješajte.
- Zagrijte ulje, dodajte smjesu na ulje pomoću žlice i pecite oko 2 minute sa svake strane.
Dobar tek!