gastro postao
Umak od cvjetače brzo će od novosti u vašoj kuhinji postati stalan gost. Isprobajte ga i uživajte u slasnoj i zdravoj tjestenini.
Osim raznih umaka na bazi mesa i začinskih pesta, odličan izbor umaka za brzinsku tjesteninu je umak od cvjetače. Uz dodatak grčkog jogurta i parmezana dobit će na kremoznosti, a prelijan preko al dente skuhane tjestenine tvorit će lagano, zdravo i ukusno jelo. Isti umak možete pripremiti i s brokulom.
Potrebno vam je:
- Cvjetača
- Tjestenina
- Maslac
- Maslinovo ulje
- Luk
- Češnjak
- Grčki jogurt
- Parmezan
- Sol, papar
Priprema:
- U kipućoj vodi kuhajte cvjetaču oko četiri minute.
- Neka ostane lagano hrskava.
- Izvadite cvjetaču i u istoj vodi skuhajte tjesteninu al dente.
- Kada je kuhana, ostavite šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina i ocijedite je.
- U novoj posudi otopite malo maslaca na laganoj vatri i dodajte mu istu količinu maslinovog ulja.
- Kada se maslac otopio, ubacite sjeckani luk i češnjak.
- Kada je luk gotov, dodajte skuhanu cvjetaču, začinite i kuhajte još nekoliko minuta.
- Prebacite sav sadržaj u blender ili ga miksajte štapnim mikserom.
- Polako dodajte grčki jogurt, a ako je umak pregust, dodajte i vode u kojoj su se kuhale cvjetača i tjestenina. Umak bi trebao biti kremast.
- Prelijte preko tjestenine i dodatno začinite po potrebi.
- Na kraju pospite parmezanom.
Dobar tek!