29. lipnja 2016.

Fina tjestenina s umakom od cvjetače

tjestenina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umak od cvjetače brzo će od novosti u vašoj kuhinji postati stalan gost. Isprobajte ga i uživajte u slasnoj i zdravoj tjestenini.

Osim raznih umaka na bazi mesa i začinskih pesta, odličan izbor umaka za brzinsku tjesteninu je umak od cvjetače. Uz dodatak grčkog jogurta i parmezana dobit će na kremoznosti, a prelijan preko al dente skuhane tjestenine tvorit će lagano, zdravo i ukusno jelo. Isti umak možete pripremiti i s brokulom.

Potrebno vam je:

  • Cvjetača
  • Tjestenina
  • Maslac
  • Maslinovo ulje
  • Luk
  • Češnjak
  • Grčki jogurt
  • Parmezan
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U kipućoj vodi kuhajte cvjetaču oko četiri minute.
  2. Neka ostane lagano hrskava.
  3. Izvadite cvjetaču i u istoj vodi skuhajte tjesteninu al dente.
  4. Kada je kuhana, ostavite šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina i ocijedite je.
  5. U novoj posudi otopite malo maslaca na laganoj vatri i dodajte mu istu količinu maslinovog ulja.
  6. Kada se maslac otopio, ubacite sjeckani luk i češnjak.
  7. Kada je luk gotov, dodajte skuhanu cvjetaču, začinite i kuhajte još nekoliko minuta.
  8. Prebacite sav sadržaj u blender ili ga miksajte štapnim mikserom.
  9. Polako dodajte grčki jogurt, a ako je umak pregust, dodajte i vode u kojoj su se kuhale cvjetača i tjestenina. Umak bi trebao biti kremast.
  10. Prelijte preko tjestenine i dodatno začinite po potrebi.
  11. Na kraju pospite parmezanom.

Dobar tek! 

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zinka 15:49 15. Rujan 2018.

    Odlicno i brzo! Super ideja za rucak. Hvala!