20. lipnja 2016.

Cvjetača koju ćete obožavati

cvjetača
1/2
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Možda niste ljubitelj okusa cvjetače, ali pripremljenu na ovaj način zavoljet ćete istog trenutka.

Pržena cvjetača izgledom podsjeća na odrezak, a okusom vas tjera da je ponovno iznova zavolite. Isprobajte ju pripremljenu nešto drugačije i zavolite cvjetaču na jedan novi način.

Potrebno vam je:

  • Cvjetača
  • Jaja
  • Brašno
  • Sol, crvena paprika, češnjak u prahu

Postupak:

  1. Narežite cvjetaču na veće komade.
  2. Stavite je zagrijanu posudu i prelijte vodom.
  3. Zaklopite i pustite da se kuha 5 minuta.
  4. Ocijedite ju i ohladite.
  5. Izmutite jaja.
  6. U brašno dodajte sol, crvenu papriku i češnjak u prahu.
  7. Posolite i popaprite cvjetaču, pa je umočite u brašno i začine, u jaja, pa opet u brašno i začine.
  8. Pržite na ulju.
  9. Poslužite uz umak.

Cijeli postupak pogledajte u videu. Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.