gastro postao
Možda niste ljubitelj okusa cvjetače, ali pripremljenu na ovaj način zavoljet ćete istog trenutka.
Pržena cvjetača izgledom podsjeća na odrezak, a okusom vas tjera da je ponovno iznova zavolite. Isprobajte ju pripremljenu nešto drugačije i zavolite cvjetaču na jedan novi način.
Potrebno vam je:
- Cvjetača
- Jaja
- Brašno
- Sol, crvena paprika, češnjak u prahu
Postupak:
- Narežite cvjetaču na veće komade.
- Stavite je zagrijanu posudu i prelijte vodom.
- Zaklopite i pustite da se kuha 5 minuta.
- Ocijedite ju i ohladite.
- Izmutite jaja.
- U brašno dodajte sol, crvenu papriku i češnjak u prahu.
- Posolite i popaprite cvjetaču, pa je umočite u brašno i začine, u jaja, pa opet u brašno i začine.
- Pržite na ulju.
- Poslužite uz umak.
Cijeli postupak pogledajte u videu. Dobar tek!