Sezonu tikvica iskoristi i za pripremu odličnih popečaka od slanutka i tikvica
Hrskave popečke od slanutka i tikvica možeš poslužiti individualno, uz klasičan umak od vrhnja, ili kao prilog. Imaj na umu da će dobro poslužiti i kao punjenje za vege burgere.
Iako su daleko najukusniji kad su topli, okus im je sasvim u redu i kada se ohlade, pa ih možeš spakirati i za gablec. Dobar tek!
Ne gasi ekran dok kuham
Popečci od slanutka i tikvica
13 MIN
pripreme
8 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Slanutak - kuhani
400
g
Luk
1
kom
Tikvice
3
šalica
Brašno
4
žlica
Sol
1
žličica
Listići svježeg peršina
Svježi bosiljak
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Oguli i naribaj tikvice pa ocijedi višak tekućine.
U blenderu usitni slanutak iz konzerve do željene teksture. Preporučujemo da ga ipak ne izblendaš u glatku smjesu nalik pašteti, već ostaviš pokoji veći komad.
Pomiješaj slanutak sa sitno sjeckanim lukom i tikvicama.
Na kraju dodaj sol, papar i sitno sjeckani peršin te bosiljak.
Rukama oblikuj popečke. Ako su previše rahli i mrve se, dodaj žlicu ili dvije vode iz konzerve u kojoj je bio slanutak. Kuglice lagano pritisni kako bi poprimile oblik popečaka i uvaljaj ih u brašno.
Peci na zagrijanoj tavici s malo ulja, otprilike četiri minute sa svake strane.
Slanutak - važan dio ovih popečaka
foto: Getty Images