Recepti 06. kolovoza 2020.

Fritata s tikvicama - brzinski ručak za radni tjedan

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Od odličnog te ručka dijele naribana tikvica, jaja i nekoliko minuta pečenja...

Priprema ručka tijekom radnog tjedna zaista može predstavljati napor, osobito ako ti nedostaje ideja i namirnica. Vjerujemo da jaja imaš, baš kao i luk i češnjak i pokoju tikvicu. To je sve što ti treba za brzinsku fritatu, deblji talijanski omlet iz pećnice. 

Naravno, uvijek možeš dodati i drugo povrće koje imaš u smočnici, poput rajčica ili paprike, ali i komadiće hrskave slanine. Što se tiče začinskog bilja, pomiješaj sve što raste na tvom balkonu ili u vrtu. U slast!

 

Možda vas zanima... Slasne rolice od tikvica u bogatom umaku od mesa Kolumne

 

Sastojci:

  • 1 srednja tikvica
  • 1 mali luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 6 velikih jaja
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • Malo limunovog soka
  • 1 žlica maslaca
  • Svježi peršin, bosiljak, vlasac
  • Žlica limunovog soka
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Na tavi zagrij žlicu ulja, dodaj nasjeckani luk i češnjak i kratko poprži.
  2. Tikvicu oguli, naribaj pa iscijedi višak tekućine. Potom je dodaj u tavicu, posoli i popapri i uz miješanje kuhaj nekoliko minuta.
  3. U zasebnoj posudi umuti jaja s kiselim vrhnjem i još malo soli i papra.
  4. Smjesu od jaja prelij preko povrća, dobro promiješaj pa peci nekoliko minuta.
  5. Pospi naribanom parmezanom i ubaci u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Peci 10-ak minuta.
  6. Za to vrijeme nasjeckaj začinsko bilje i pomiješaj ga sa žlicom limunovog soka. 
  7. Pečenu fritatu prelij smjesom začinskog bilja i limuna. Posluži toplo! 

 

Možda vas zanima... Dobar tek uz složenac od krumpira i tikvica Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.