gastro postao
Sezona je tikvica, iskoristi ih za pripremu ove ukusne pite
Nemaš više ideja što pripremati od tikvica? Imamo recept za tebe: jednostavnu, laganu i brzu pita. Pita od tikvica ima sve čari dobrog okusa i mirisa. Idealna je kao toplo predjelo, ali i lagani ručak. Jednostavno, savršen način da iskoristiš ovo ukusno povrće.
Tikvice i sir nisu nikakva novost kad su u pitanju sastojci za pitu, ali ova pita pored sjajnog ukusa ima i senzacionalan izgled. Oduševiti ćete čak i one koji nisu ljubitelji tikvica.
Pita od tikvica
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 4 šalice tanko narezanih tikvica
- 1 šalica sjeckanog crvenog luka
- 2 žlice peršina
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- bosiljak
- origano
- 2 jaja, dobro istučena
- 2 šalice mozzarelle
- 2 žličice senfa
- 1 lisnato tijesto
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
- Maslac rastopi na tavi na laganoj vatri. Dodaj crveni luk i tikvice koje ste prije toga ocijedili od viška vode, oko 6 do 8 minuta povremeno miješajući dok ne omekšaju. Dodaj peršin, sol, papar, češnjak u prahu, bosiljak i origano.
- U zdjeli pomiješaj jaja i sir. Dodaj povrće te lagano miješaj dok se ne poveže.
- Razvuci lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje. Lagano vilicom izbodi tijesto. Premaži ga senfom. Izlij smjesu ravnomjerno po tijestu.
- Peci oko 20 minuta (dok nož zaboden u tijesto ne izađe čist). Ako je potrebno, zadnjih 10 minuta prekrij rub kore papirom za pečenje da spriječiš da zagori.
- Pitu pusti da odstoji 10 minuta prije posluživanja.
Isprobaj i ove slasne recepte s tikvicama: