Recepti 12942 prikaza 10. kolovoza 2018.

Mi obožavamo ovu pitu od tikvica!

pita-tikvice
Stockfood
Sezona je tikvica, iskoristite ih za pripremu ove ukusne pite.

Dosadile su vam tikvice? Ne znate više što bi s njima. Imamo recept za vas: jednostavna, lagana i brza pita

Pita od tikvica ima sve čari dobrog okusa i mirisa. Idealna je kao toplo predjelo ali i lagani ručak. Jednostavno, savršen način da iskoristite ovo ukusno povrće.

Tikvice i sir nisu nikakva novost kad su u pitanju sastojci za pitu, ali ova pita pored sjajnog ukusa ima i senzacionalan izgled. Oduševiti ćete čak i one koji nisu ljubitelji tikvica. mogli biste je jesti i za doručak, ručak i večeru. 

 

Možda vas zanima... Još bolja verzija popečaka s tikvicama Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 2 žlice maslaca
  • 4 šalice tanko narezanih tikvica
  • 1 šalica sjeckanog crvenog luka
  • 2 žlice peršina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • bosiljak
  • origano
  • 2 jaja, dobro istučena
  • 2 šalice Mozzarelle
  • 2 žličice senfa
  • 1 lisnato tijesto

 

Možda vas zanima... Ne može dosaditi: Pizza s tikvicama Recepti

 

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Maslac rastopite na tavi na laganoj vatri. Dodajte crveni luk i tikvice koje ste prije toga ocijedili, oko 6 do 8 minuta povremeno miješajući dok ne omekšaju. Dodajte peršin, sol, papar,  češnjak u prahu, bosiljak i origano. 
  3. U zdjeli pomiješajte jaja i sir. Dodajte povrće te lagano miješajte dok se ne poveže. 
  4. Razvucite lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje. Lagano s vilicom izbodite tijesto. Premažite ga senfom. Izlijte smjesu ravnomjerno po tijestu.
  5. Pecite oko 20 minuta (dok vam nož ne izađe čist). Ako je potrebno, zadnjih 10 minuta prekrijte rub kore papirom za pečenje kako bi spriječili prekomjerno tamnjenje.
  6. Pitu pustite da odstoji 10 minuta prije posluživanja. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.