Gastrolovka Ena Kokanović Nagy pripremila je naše novo najdraže ljetno jelo - lažne štrudlice s tikvicama
Neću vas držati u neizvjesnosti, štrudlice s tikvicama su "fejk" jer su umotane u rižin papir umjesto u klasične kore za savijaču! Samim time su ove rolice i gluten free i vegetarijanske. Priprema je brza, laka i idealna za ljetne temperature.
Rižini papiri su niskokalorični tako da, ako paziš na kalorije, smiješ si dozvoliti malo uživanja u lažnim štrudlicama. A tikvice, ma one ne trebaju posebnu najavu, najdivnije su povrće sezone.
Lažne štrudlice s tikvicama
foto: Ena Kokanović Nagy
Lažne štrudlice s tikvicama
foto: Ena Kokanović Nagy
Ne gasi ekran dok kuham
Lažne štrudlice s tikvicama
22 MIN
pripreme
44 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Rižin papir
12
kom
Tikvice
1,50
kom
Sol
2
prstohvat
Češnjak
1
režanj
Grčki jogurt
2
žlica
Jaje
2
kom
Svježe mljeveni crni papar
Sjemenke bijelog sezama
Grčki jogurt
1,50
žlica
Ljuti umak
Luk u prahu
0,50
žličica
Kopar
0,50
žličica
Sol
Postupak
Pećnicu uključi da se zagrije na 250 stupnjeva.
Tikvice naribaj, posoli i ostavi da odstoji 10 minuta.
Dobro istisni vodu iz tikvica pa ih prebaci u drugu posudu.
Dodaj jaja, jogurt, začine i promiješaj.
Za svaku štrudlicu koristi dva rižina papira.
Smoči prvi rižin papir kratko u vodi. Doslovce 10 sekundi. Stavi list na površinu na kojoj ćeš rolati štrudlice.
Uzmi drugi list, opet umoči u vodu, a onda stavi taj list preko prvog lista.
Žlicu smjese stavi na sredinu rižinih papira pa preklopi gornju i donju stranu do pola, a onda lijevu i desnu tako da dobiješ pisamce.
Onda to pisamce zarolaj u rolicu, nije bitno s koje strane.
Slaži u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
Rolice premaži maslinovim uljem i posipaj sezamom.
Peci 35-45 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Za umak sve promiješaj i posluži uz hrskave rolice.
Lažne štrudlice s tikvicama
foto: Ena Kokanović Nagy
Ako tražiš još recepata punih okusa sezone, svakako posjeti Enin blog Slavonka.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.