Za ručak ili večeru, kao slasni zalogaj uz film ili druženje s prijateljima - pizza je definitivno idealno jelo za sve nabrojeno. Vegetarijanska, s mesom i povrćem, s gljivama ili ananasom toliko je mogućnosti. No osim raznih dodataka, njena podloga, odnosno korica na koju svi dodaci i idu, ne mora biti napravljena samo od brašna, jaja i vode.
U nastavku teksta mi ti donosimo nov način pripreme podloge za pizzu s kojom će sigurno biti oduševljeni i tvoji ukućani. Hrskava i slasna, ova podloga napravljena je od tikvica i sira, jaja i veoma malo brašna te je stoga idealna opcija za sve one koji prate dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata.
Pusti svojoj mašti na volju, 'ukrasi' ju dodacima po želji i samo se pobrini da ima dovoljno za sve! U slast!
Pizza s podlogom od tikvica
Sastojci:
- 300 g naribanih tikvica, iscijeđenih
- 2 velika jaja
- 30 g brašna
- 1 i 1/2 žličice soli
- 25 g svježe naribanog parmezana
- 55 g mozzarelle
- 60 ml umaka od rajčice ili pasirane rajčice za pizzu
- 100 g mozzarelle
- 50 g cheddara
- masline, feferoni, gljive i ostali dodaci po želji
- 1 žličica origana
- svjež bosiljak
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U velikoj zdjeli za miješanje dodaj tikvice, jaja, brašno i sol te dobro kombiniraj sve sastojke. Dodaj parmezan i mozzarellu i miješaj dok se ne sjedini.
- Dobiveno tijesto rasporedi u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Peci 13-16 minuta ili dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
- Izvadi koru iz pećnice i smanji temperaturu na 200 stupnjeva.
- Premaži koru umakom ili pasiranom rajčicom te zatim dodaj sir i ostale dodatke po želji. Posipaj origanom.
- Peci još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi.
- Posluži topli i s dodatkom svježeg bosiljka.
Isprobaj i ove recepte...