Recepti 21. srpnja 2023.

Pizza s podlogom od tikvica naš je ljetni favorit!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pizza s korom od tikvica savršen je način za iskorištavanje spomenutog povrća! Zdravija i ukusna opcija, s niskim udjelom ugljikohidrata za kojom će cijela obitelj poludjeti

Za ručak ili večeru, kao slasni zalogaj uz film ili druženje s prijateljima - pizza je definitivno idealno jelo za sve nabrojeno. Vegetarijanska, s mesom i povrćem, s gljivama ili ananasom toliko je mogućnosti. No osim raznih dodataka, njena podloga, odnosno korica na koju svi dodaci i idu, ne mora biti napravljena samo od brašna, jaja i vode.

 

Možda vas zanima... Uštipci s tikvicama - odlična grickalica za svaku priliku Recepti

 

U nastavku teksta mi ti donosimo nov način pripreme podloge za pizzu s kojom će sigurno biti oduševljeni i tvoji ukućani. Hrskava i slasna, ova podloga napravljena je od tikvica i sira, jaja i veoma malo brašna te je stoga idealna opcija za sve one koji prate dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata.

Pusti svojoj mašti na volju, 'ukrasi' ju dodacima po želji i samo se pobrini da ima dovoljno za sve! U slast!

 | Author: Mikhail Nilov/Pexels Tikvice foto: Mikhail Nilov/Pexels

Pizza s podlogom od tikvica

Sastojci:

  • 300 g naribanih tikvica, iscijeđenih
  • 2 velika jaja
  • 30 g brašna
  • 1 i 1/2 žličice soli
  • 25 g svježe naribanog parmezana
  • 55 g mozzarelle
  • 60 ml umaka od rajčice ili pasirane rajčice za pizzu
  • 100 g mozzarelle
  • 50 g cheddara
  • masline, feferoni, gljive i ostali dodaci po želji
  • 1 žličica origana
  • svjež bosiljak

 

Možda vas zanima... Lažna pizza od kruha i namirnica iz svake smočnice Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U velikoj zdjeli za miješanje dodaj tikvice, jaja, brašno i sol te dobro kombiniraj sve sastojke. Dodaj parmezan i mozzarellu i miješaj dok se ne sjedini.
  2. Dobiveno tijesto rasporedi u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Peci 13-16 minuta ili dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
  3. Izvadi koru iz pećnice i smanji temperaturu na 200 stupnjeva.
  4. Premaži koru umakom ili pasiranom rajčicom te zatim dodaj sir i ostale dodatke po želji. Posipaj origanom.
  5. Peci još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi.
  6. Posluži topli i s dodatkom svježeg bosiljka.

Slatki recepti s tikvicama | Author: Shutterstock Tikvice foto: Shutterstock

Isprobaj i ove recepte...

 

Možda vas zanima... Izvrsna pizza od cikle s pestom od rikule Kolumne Možda vas zanima... Pizza iz tavice hrana je za dušu Kolumne Možda vas zanima... Slasna i šarena voćna pizza za kraj dana Recepti Možda vas zanima... Pizza na francuskom kruhu rješenje je za sve tvoje probleme Recepti Možda vas zanima... Granola pizza izmamit će ti osmijeh na početku radnog tjedna Recepti Možda vas zanima... I doručak i večera: Napravi pizza kruh, oduševit ćeš se Recepti pita-tikvice Možda vas zanima... Obožavamo ovu pitu od tikvica! Recepti Možda vas zanima... Čips od tikvica - idealna ljetna grickalica Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.