Recepti 18. kolovoza 2020.

Pizza s podlogom od tikvica naš je ljetni favorit

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pizza s korom od tikvica savršen je način za iskorištavanje spomenutog povrća! Zdravija i ukusna opcija, s niskim udjelom ugljikohidrata za kojom će cijela obitelj 'poludjeti'.

Za ručak ili večeru, kao slasni zalogaj uz film ili druženje s prijateljima - pizza je definitivno idealno jelo za sve nabrojeno. Vegetarijanska, s mesom i povrćem, s gljivama ili ananasom toliko je mogućnosti. No, osim raznih dodataka, njena podloga, odnosno korica na koju svi dodaci i idu, ne mora biti napravljena samo od brašna, jaja i vode.

 

Možda vas zanima... Lažna pizza od kruha i namirnica iz svake smočnice Recepti

 

U nastavku teksta mi ti donosimo nov način pripreme podloge za pizzu s kojom će sigurno biti oduševljeni i tvoji ukućani. Hrskava i slasna, ova podloga napravljena je od tikvica i sira, jaja i veoma malo brašna te je stoga idealna opcija za sve one koji prate dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata.

Pusti svojoj mašti na volju, 'ukrasi' ju dodacima po želji i samo se pobrini da ima dovoljno za sve! U slast!

 

Možda vas zanima... Granola pizza izmamit će ti osmijeh na početku radnog tjedna Recepti

 

Sastojci:

  • 300 g naribanih tikvica, iscijeđenih i suhih
  • 2 velika jaja
  • 30 g brašna
  • 1 1/2 žličice soli
  • 25 g naribanog parmezana
  • 55 g mozzarelle
  • 60 mL umaka od rajčice ili pasirane rajčice za pizzu
  • 100 g Mozzarelle
  • 50 g cheddara
  • masline, feferoni, gljive i ostali dodaci po želji
  • 1 žličica origana
  • svjež bosiljak

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U velikoj zdjeli za miješanje dodaj tikvice, jaja, brašno i sol te dobro kombiniraj sve sastojke. Dodaj parmezan i mozzarellu i miješaj dok se ne sjedini.
  2. Dobiveno tijesto rasporedi u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Peci 13 do 16 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđe boje.
  3. Izvadi koru iz pećnice i smanji temperaturu na 200 stupnjeva.
  4. Premaži koru umakom ili pasiranom rajčicom te zatim dodaj sir i ostale dodatke po želji. Posipaj origanom.
  5. Peci još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi.
  6. Posluži topli i s dodatkom svježeg bosiljka.

U slast!

 

Možda vas zanima... Pizza na francuskom kruhu rješenje je za sve tvoje probleme Recepti Možda vas zanima... Pizza iz tavice hrana je za dušu Kolumne Možda vas zanima... I doručak i večera: Napravi pizza kruh, oduševit ćete Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.