gastro postao
Ljubav prema pizzi nije tajna, a zašto ju onda ne bi probala i u ovom obliku...
Ova je slatka pizza zbog granole i orašastih plodova hrskava, dok grčki jogurt i voće to ublažavaju svojom mekom i kremastom teksturom te stvaraju savršenu kombinaciju okusa i tekstura.
Osim kupovne, granolu možeš napraviti i kod kuće, a sigurni smo da ćeš inspiraciju potražiti i u nekim našim starijim člancima. Ova zdrava i vegetarijanska opcija savršena je za početak radnog tjedna, a sigurni smo da će ti izmamiti i osmijeh na lice!
Sastojci:
- 200 g tostiranih oraha, badema ili drugih orašastih plodova
- 5 velikih suhih datulja
- 250 g (domaće) granole
- 3 žlice meda
- 350 g grčkog jogurta
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- jagode, borovnice, maline, banane, kivi
Priprema:
- U procesoru hrane ili blenderu sitno nasjeci orahe ili drugo bobičasto voće. Dodaj datulje i pulsiraj sve dok ne dobiješ smjesu nalik na pastu. Istresi ju u veću zdjelu, dodaj granolu i dvije žlice meda.
- Veliki lim za pečenje obloži masnim papirom i vlažnim rukama pritisni smjesu granole u krug veličine 22 centimetra na sredini posude za pečenje. Zamrzni na 30 minuta.
- U srednje velikoj zdjeli pomiješaj jogurt s preostalom žlicom meda i ekstraktom vanilije. Dobivenu smjesu istresi i ravnomjerno rasporedi na koru od granole. Nemoj raširiti smjesu skroz do ruba, ostavi pola centimetra do centimetar čiste granole uz rub. Poslaži voće po želji.
- Prije rezanja i posluživanja pospi po želji kokosovim pahuljicama ili dodatnim orašastim plodovima.
U slast!