Recepti 08. lipnja 2020.

Granola pizza izmamit će ti osmijeh na početku radnog tjedna

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubav prema pizzi nije tajna, a zašto ju onda ne bi probala i u ovom obliku...

Ova je slatka pizza zbog granole i orašastih plodova hrskava, dok grčki jogurt i voće to ublažavaju svojom mekom i kremastom teksturom te stvaraju savršenu kombinaciju okusa i tekstura. 

 

Možda vas zanima... Doručak s nogu od zobenih pahuljica i jogurta Recepti

 

Osim kupovne, granolu možeš napraviti i kod kuće, a sigurni smo da ćeš inspiraciju potražiti i u nekim našim starijim člancima. Ova zdrava i vegetarijanska opcija savršena je za početak radnog tjedna, a sigurni smo da će ti izmamiti i osmijeh na lice!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g tostiranih oraha, badema ili drugih orašastih plodova
  • 5 velikih suhih datulja
  • 250 g (domaće) granole
  • 3 žlice meda
  • 350 g grčkog jogurta
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • jagode, borovnice, maline, banane, kivi

Priprema:

  1. U procesoru hrane ili blenderu sitno nasjeci orahe ili drugo bobičasto voće. Dodaj datulje i pulsiraj sve dok ne dobiješ smjesu nalik na pastu. Istresi ju u veću zdjelu, dodaj granolu i dvije žlice meda.
  2. Veliki lim za pečenje obloži masnim papirom i vlažnim rukama pritisni smjesu granole u krug veličine 22 centimetra na sredini posude za pečenje. Zamrzni na 30 minuta.
  3. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj jogurt s preostalom žlicom meda i ekstraktom vanilije. Dobivenu smjesu istresi i ravnomjerno rasporedi na koru od granole. Nemoj raširiti smjesu skroz do ruba, ostavi pola centimetra do centimetar čiste granole uz rub. Poslaži voće po želji.
  4. Prije rezanja i posluživanja pospi po želji kokosovim pahuljicama ili dodatnim orašastim plodovima.

U slast!

 

Možda vas zanima... Granola s bademima i medom za doručak bez greške Kolumne Možda vas zanima... Opušteno jutro uz Jamiejevu mljevenu granolu Recepti Možda vas zanima... Za doručak: Pločice od grčkog jogurta, granole i voća Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.