Recepti 4644 prikaza 21. siječnja 2020.

Dobro jutro uz domaću granolu sa sušenim voćem

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Provjeri koje su to tajne slatkog doručka iz kućne radinosti.

Ako si i ti jedna od onih koji za svoj doručak najviše vole okus slasne granole i jogurta pripremi se na odličan recept za domaću granolu.

 

Možda vas zanima... Banana granola s lješnjacima za savršen doručak Kolumne

 

Za pripremu granole trebat će ti sveukupno 40 minuta, a veći će dio posla odraditi tvoja pećnica. Svakako isprobaj!

 | Author: mali Chef mali Chef

Sastojci:

  • 350 grama zobenih pahuljica
  • 100 grama narezanih badema
  • 60 grama smeđeg šećera 
  • 1/4 žličice soli
  • 1/8 žličice mljevenog cimeta
  • 50 mililitara suncokretovog ulja
  • 100 grama meda ili javorovog sirupa
  • 4 žličice ekstrakta vanilije
  • grožđice
  • sušene brusnice
  • borovnice
  • kokos

 

Možda vas zanima... Granola pločice s jabukama idealne za dobar početak dana Recepti

 

Priprema:

  1. Stavi lim za pečenje u sredinu pećnice i zagrij na 150 stupnjeva. Zatim pomiješaj zob, bademe, smeđi šećer, sol i cimet u velikoj zdjeli.
  2. U čaši pomiješaj ulje i med ili javorov sirup. Zagrij u mikrovalnoj pećnici 45 sekundi. Izvadi i dodaj vaniliju. Smjesu prelij preko zobenih. Dobro promiješaj tako da sva zob bude prekrivena smjesom meda i biljnoga ulja.
  3. Ravnomjerno rasporedi granolu na lim za pečenje. Peci dok zob i bademi ne budu lijepo tostirani i zlatni, oko 30 - 35 minuta. Redovito, svakih 10 minuta, miješaj sve sastojke, premještajući tako granolu s ruba u središte lima za pečenje.
  4. Ako koristiš kokos, trebala bi ga posipati nakon što granola prethodno već bude 20 minuta u pećnici, nikako ga ne treba stavljati od samoga početka.
  5. Dok se granola peče, pomiješaj sve ostale, neobavezne dodatke u posudi i ostavi ih sa strane. Kad se granola ispeče, lim prenesi na stalak za hlađenje i pospi granolu pripremljenim voćnim dodacima. Promiješaj sve sastojke. Ostavi granolu da se potpuno ohladi na limu za pečenje.
  6. Čuvaj u nepropusnoj posudi na sobnoj temperaturi. U slast!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.