Ovu granolu složila sam s grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila s polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Za granolu vam treba:
- 250 g zobenih
- 1 žličica cimet
- 100 g lješnjaka (grublje nasjeckanih)
- 50-ak grama badema (ja sam koristila listiće, ali možete i njih grublje nasjeckati)
- Prstohvat soli
Dodatno:
- 2 skoz zrele banane
- 100 g meda
- 60 g kokosovog ulja
- 2-3 žlice smeđeg šećera (ovo samo ako volite slađe)
- 1 žličica ekstrakta vanilije ili ruma
Postupak pripreme:
- Suhe sastojke sjedinite u većoj posudi.
- U posudu za kuhanje stavite med i kokosovo ulje (i šećer ako koristite) pa na laganoj vatri kuhajte dok sve se ne otopi i ne sjedini.
- Bananu izgnječite vilicom, uspite smjesu meda i ulja, pa dodajte i ekstrakt.
- Sad sjedinite obje smjese kuhačom.
- Granolu ravnomjerno rasporedite na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
- Pecite na 175 stupnjeva cca 25 minuta. Imajte na umu da sam ja morala dva puta pomiješati smjesu tokom pečenja jer se na rubovima jače pekla, a po sredini slabije.
Savjet!
U dobro zatvorenoj posudi može stajati par tjedana, ali se to u mojoj kući nije nikada dogodilo.