Kolumne 332 prikaza 09. lipnja 2019.

Banana granola s lješnjacima za savršen doručak

Irena Gavran
Donosim vam recept za domaću banana granolu, idealnu za doručak, večeru ili naprosto grickanje.

Ovu granolu složila sam s grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila s polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više.

 

Možda vas zanima... Waffli za lijene - jednostavan recept za svako doba dana Kolumne Možda vas zanima... Keks kocke s čokoladom - brža verzija omiljenih keksića Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Domaći sladoled s kavom od samo tri sastojka Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Za granolu vam treba:

  • 250 g zobenih
  • 1 žličica cimet
  • 100 g lješnjaka (grublje nasjeckanih)
  • 50-ak grama badema (ja sam koristila listiće, ali možete i njih grublje nasjeckati)
  • Prstohvat soli

Dodatno:

  • 2 skoz zrele banane
  • 100 g meda
  • 60 g kokosovog ulja
  • 2-3 žlice smeđeg šećera (ovo samo ako volite slađe)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili ruma

Postupak pripreme:

  1. Suhe sastojke sjedinite u većoj posudi.
  2. U posudu za kuhanje stavite med i kokosovo ulje (i šećer ako koristite) pa na laganoj vatri kuhajte dok sve se ne otopi i ne sjedini.
  3. Bananu izgnječite vilicom, uspite smjesu meda i ulja, pa dodajte i ekstrakt.
  4. Sad sjedinite obje smjese kuhačom.
  5. Granolu ravnomjerno rasporedite na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  6. Pecite na 175 stupnjeva cca 25 minuta, s tim da sam ja morala 2 puta pomiješati smjestokom pečenjaja jer se na rubovima jače pekla a po sredini slabije.

Savjet!

U dobro zatvorenoj posudi može stajati par tjedana, ali se to u mojoj kući nije nikada dogodilo.

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran  | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.