Kolumne 7373 prikaza 01. veljače 2020.

Pizza iz tavice hrana je za dušu

Petra Terner
gastro postao gastro.24sata.hr
Dugo sam eksperimentirala kako bi došla do odgovarajućeg omjera sastojaka za pizzu i napokon sam uspjela...

Pravi ljubitelji pizze će reći da je ovakva verzija prazna, no možete se poigrati s raznim nadjevima koji će dati posebnu punoću ovoj verziji pizze. Ja sam uvijek za onu vege varijantu jer ne jedem šunku no vi slobodno napravite i svoju verziju.

 

Možda vas zanima... Crni njoki od sipe uz brancina s cherry rajčicama Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu To live a life i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Petra Terner Petra Terner

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 40 ml ulja
  • 75 ml tople vode
  • žličica praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Prvo pomiješajte suhe sastojke, brašno, sol, prašak za pecivo i sodu te suhoj smjesi dodajte mokre sastojke, ulje i toplu vodu.
  2. Zamijesite tijesto te dodajte malo vode ili brašna kako biste dobili jednoličnu smjesu. Ostavite tijesto da odstoji. Ako imate vremena, pripremite tijesto dan ranije, omotajte u prozirnu foliju te stavite u hladnjak.
  3. Tijesto razvaljajte u okrugli oblik veličine vaše tavice.

 

Možda vas zanima... Snack iz snova: Slasne povrtne košarice Kolumne

 

Kako slagati nadjev?

Tijesto prebacite na tavicu te pecite dok ne poprimi rumenu boju. Okrenite je na drugu stranu te počnite sa slaganjem nadjeva. Prvo stavite umak od rajčice (najbolja je ona domaća varijanta, no poslužit će i ona iz trgovine), zatim na umak od rajčice rukolu, svježu rajčicu narezanu na kockice ili koktel rajčicu, dimljeni losos i svježi sir. 

Dok ste stavljali nadjev, druga strana već se dovoljno zažarila te je izvadite iz tavice i narežite na kriške.

A što s topljenim sirom?

Ako se odlučite za varijantu s topljenim sirom, sir stavite odmah na umak od rajčice te tijesto malo poklopite kako bi se sir rastopio. Ostale namirnice slažite dalje redom.

 

Možda vas zanima... Pileći medaljoni na kremi od buče uz pommes frites od mrkve Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.