Kolumne 25. veljače 2019.

Pileći medaljoni na kremi od buče uz pommes frites od mrkve

foto: Petra Terner
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjećate li se perioda dok ste kao dijete željeli jesti samo ono što je bilo prepuno nekih šarenih boja? Niti sada nije drugačije - uvijek će nas privući ono jelo koje ima savršen koloristički kontrast na tanjuru, a još ako je i ukusno i zdravo, nema bolje kombinacije.

Donosimo vam jednostavan recept koji će biti odličan as iz rukava koji će oduševiti vaše goste, a budući da će vam za pripremu biti potrebno malo više od 30 min., ideja će dobro poslužiti ako vam netko nenajavljeno pozvoni na vrata.

Predstavljamo vam pileće medaljone na kremi od buče uz pommes frites od mrkve.

Za pileće medaljone na kremi od buče potrebno vam je*:
• 200 g mrkve
• 150 g buče
• 6 pilećih medaljona
• Maslinovo ulje
• Sol
• Ghee maslac

Piletinu posolite i ostavite na sobnoj temperaturi. Pecite je na grill tavi uz dodatak ghee maslaca ili maslinovog ulja.

 | Author: Petra Terner foto: Petra Terner

Umak od buče

Buču narežite na kockice, stavite na papir za pečenje, prelijete maslinovim uljem, posolite te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C dok ne omekša. Kada je buča pečena, stavite ju u blender uz dodatak vode ili povrtnog temeljca. Izblendajte u glatku kremu.

Uštedite na vremenu!

Na papir za pečenje istovremeno posložite buču narezanu na kockice, ali i mrkvu koju ste prethodno narezali na prutiće. Buči treba malo manje vremena tako da nju izvadite čim omekša, a mrkvu ostavite malo duže.

Pommes frites od mrkve

Tko kaže da pommes frites ne može biti zdrav i hrskav? Naravno da može. Narežite mrkvu na prutiće te je položite na papir za pečenje. Posolite i prelijte maslinovim ulje. Prutići će biti gotovi kada rubovi postanu hrskavi no okvirno im je potrebno oko 20 min.

*Ove količine dovoljne su za 2 porcije
 

Petrine recepte pratite na njenom blogu To live a life!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.