gastro postao
U samo 15 minuta pripremi slasni doručak, brzi ručak ili večeru ili popodnevni zalogaj 's nogu'.
Pizza na francuskom kruhu ili baguetteu jedan je od najbržih i najlakših načina za napraviti domaću pizzu. Simpatična, pomalo neuredna, ova pizza nadmašit će bilo koju kupovnu i zamrznutu verziju, a njena priprema ne može biti jednostavnija.
Najbolja stvar kod pizze upravo je kratka lista sastojaka potrebnih za njenu pripremu te mogućnost odabira individualnih sastojaka po želji. Nadalje, u ovom slučaju, pošto se francuski kruh reže na četiri dijela, moguće je čak napraviti i četiri različite pizze.
Sastojci:
- 1 francuski kruh
- 1 češanj češnjaka
- 170 g pasiranih rajčica domaćih ili kupovnih ili pizza umak po želji
- 100 g nasjeckane mozzarelle
- 25 g naribanog parmezana
- 2 žlice grubo nasjeckanih ili narezanih svježih listova bosiljka
- dodaci po želji: domaća ili kupovna kobasica, slanina, paprika, luk, gljive, feferoni i ostalo
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom.
- Kruh prepolovi na pola nazubljenim nožem, a zatim svaku polovicu prereži po dužini tako da imaš 4 komada. Stavi izrezani kruh prema dolje na lim za pečenje i čvrsto ga pritisni.
- Preokreni ga i začini solju i paprom. Peci dok lagano ne porumeni, oko 5 minuta.
- Izvadi ga iz pećnice i na njega utrljaj češnjak. Zatim nanesi pasiranu rajčicu ili umak po izboru. Ravnomjerno ga rasporedi. Pospi ga zatim mozzarellom i dodaj sve po želji odabrane dodatke, kobasicu, salamu i slično.
- Peci ponovno, oko 10 minuta, sve dok se sir ne otopi.
- Zatim izvadi van i posipaj pizza kruh s parmezanom i svježim bosiljkom. Posluži toplo! Po želji ga nareži na manje komade.
U slast!