gastro postao
                                            
                                        
                                    Voliš pizzu? Svidjet će ti se i ova brzinska varijanta s lisnatim tijestom
                                
                                
                                    
                                
                                Gotovo svako “veliko” jelo ima svoju minijaturu, a te minijaturne verzije obično nastaju kada gosti iznenadno banu na vrata.
Lisnato tijesto, pasirana rajčica, malo salame i sira i korak si do slasnih pizzeta! Priprema je vrlo jednostavna - lisnato tijesto razvaljaš, staviš nadjev, zarolaš, razrežeš i pečeš oko 20 minuta.
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta (400 g)
 - umak od rajčice
 - 150 g šunke ili 100 g pancete
 - 100 g naribane mozzarella
 - origano, bosiljak
 
Priprema:
- Razvaljati lisnato tijesto na pobrašnjenoj podlozi.
 - Malo ga izbockati vilicom, a zatim premazati umakom od rajčice (ne do rubova).
 - Posuti naribanim sirom i šunkom te suhim začinima po izboru.
 - Zarolati tijesto pa pizza roladu izrezati na komade debljine 2 centimetra.
 - Poredati na lim obložen papirom za pečenje i peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
 
Nadjev možeš prilagoditi svojim željama, ovo je samo jedna od bezbroj mogućnosti.
VOLIŠ PIZZU I SVE IZVEDENICE? Pripremili smo nekoliko zanimljivih recepata: