gastro postao
Jesi li čula za pizzadillu, izvrstan zalogaj od kupovnih tortilja i sira?
Ovo nije samo obična quesadilla, već recept koji će te apsolutno osvojiti! Naime, pizzadilla je spoj najboljeg od pizze i quesadille, a priprema je jednostavna i ne uključuje dizanje tijesta.
Za pripremu ti treba samo 10 min, za pečenje 20, što znači da za samo pola sata možeš uživati u odličnoj grickalici!
Sastojci:
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 tortilje
- 4 žlice umaka od rajčice
- 2 češnja češnjaka
- mozzarella
- parmezan
- 1 mali feferončić
- 1/4 žličice talijanske mješavine začina
- Svježi nasjeckani peršin, za ukras
Priprema:
- U velikoj tavi sigurnoj za pećnicu na umjerenoj vatri zagrij ulje. Dodaj jednu tortilju u tavu i premaži otprilike polovicom umaka od pizze.
- Po vrhu razbacaj češnjak i pospi polovicom mozzarelle, parmezana, feferona i talijanskog začina. Prekrij drugom tortiljom i peci dok se sir ne otopi, a tortilja ne poprimi zlatnu boju.
- Kad bude spremno za prevrtanje, pokrij tavu velikom pločom i preokreni tavu da premjestiš quesadillu na tanjur, a zatim je vrati natrag u tavu. Premaži preostalim umakom za pizzu, pospi mozzarellom, parmezanom, feferonima i talijanskim začinima.
- Nadalje, peci na tavi sve dok se sir ne otopi, oko dvije minute.
- Prije posluživanja ukrasi peršinom.
Dobar tek!