gastro postao
                                            
                                        
                                    Jesi li čula za pizzadillu, izvrstan zalogaj od kupovnih tortilja i sira?
                                
                                
                                    
                                
                                Ovo nije samo obična quesadilla, već recept koji će te apsolutno osvojiti! Naime, pizzadilla je spoj najboljeg od pizze i quesadille, a priprema je jednostavna i ne uključuje dizanje tijesta.
Za pripremu ti treba samo 10 min, za pečenje 20, što znači da za samo pola sata možeš uživati u odličnoj grickalici!
Sastojci:
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
 - 2 tortilje
 - 4 žlice umaka od rajčice
 - 2 češnja češnjaka
 - mozzarella
 - parmezan
 - 1 mali feferončić
 - 1/4 žličice talijanske mješavine začina
 - Svježi nasjeckani peršin, za ukras
 
Priprema:
- U velikoj tavi sigurnoj za pećnicu na umjerenoj vatri zagrij ulje. Dodaj jednu tortilju u tavu i premaži otprilike polovicom umaka od pizze.
 - Po vrhu razbacaj češnjak i pospi polovicom mozzarelle, parmezana, feferona i talijanskog začina. Prekrij drugom tortiljom i peci dok se sir ne otopi, a tortilja ne poprimi zlatnu boju.
 - Kad bude spremno za prevrtanje, pokrij tavu velikom pločom i preokreni tavu da premjestiš quesadillu na tanjur, a zatim je vrati natrag u tavu. Premaži preostalim umakom za pizzu, pospi mozzarellom, parmezanom, feferonima i talijanskim začinima.
 - Nadalje, peci na tavi sve dok se sir ne otopi, oko dvije minute.
 - Prije posluživanja ukrasi peršinom.
 
Dobar tek!