Recepti 3249 prikaza 29. kolovoza 2018.

Patlidžan-pizza legendarne Julije Child

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite obitelj ili prijatelje ovom simpatičnom lažnom pizzom od patlidžana prema receptu Julie Child, autorice pravog kulinarskog klasika „Mastering the Art of French Cooking“.

Ovo je zapravo nezahtjevan recept, koji se sastoji od tri presudna elementa – patlidžana, umaka od rajčice i bogatog sloja mozzarelle i parmezana. Ako ipak nemate vremena pripremati domaći umak od rajčice, poput Julie, poslužit će i kupovni.  Nikako nemojte štedjeti na siru jer će bez kremastog, rastezljivog sira ukupni dojam biti puno slabiji. 

 

Možda vas zanima... Do savršenih poširanih jaja uz Juliju Child Špajza

 

Sastojci:

  • 1 patlidžan (250-300 g)
  • 1 žlica soli
  • 3 žlice maslinovog ulja 
  • 2 ½ žličice mješavine talijanskih začina
  • ¼ žličice origana
  • 10 listova bosilja
  • 30 g naribanog parmezana
  • 50 g mozzarelle
  • 3 režnja češnjaka
  • 400 g oguljenih i nasjeckanih rajčica

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Priprema:

  1. Patlidžan narežite na 2 centimetra debele kolutove. Položite ih na papirnate ubruse, posolite ih s obje strane i pričekajte da ubrusi upiju višak tekućine. 
  2. Zagrijte 2-3 žlice maslinovo ulja i pirjajte sitno nasjeckani češnjak. Dodajte rajčice, dvije žličice mješavine talijanskih začina i origano i kuhajte dok se ne zgusne. Vilicom zdrobite rajčice.
  3. Kad patlidžan ispusti višak tekućine, lagano ga pobrišite novim papirnatim ubrusima. 
  4. Lim za pečenje premažite maslacem, položite kolutove patlidžana i prelijte s malo maslinovog ulja te pospite preostalom ½ žličice mješavine talijanskih začina. 
  5. Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.
  6. Za to vrijeme sitno nasjeckajte listove bosiljka te pomiješajte parmezan i mozzarellu. 
  7. Izvadite patlidžan iz pećnice, stavite na svaki kolut umak od rajčice, bosiljak i mješavinu sira.
  8. Pecite dodatnih 6-7 minuta, dok se sir ne otopi i ne poprimi zlatnu boju. 

 

Možda vas zanima... Ne propustite hrskavi patlidžan s medom Recepti

 

Poslužite toplo!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.