gastro postao
Pizza koja se priprema na tavi oduzet će ti daleko manje vremena od klasičnog pečenja u pećnici i bit će upravo idealan izbor za ljetno uživanje.
Pripremi tijesto za pizzu, mozzarellu i omiljene mesne ili riblje dodatke, u kombinaciju ubaci i tavu debljeg dna, pa se upusti u pripremu super jednostavne pizze na tavi.
Pizzu možeš dovršiti u pećnici, no ako ti se pećnica zbilja ne pali, jednostavno prekrij tavu poklopcem ili folijom i pusti da se sir rastopi na tavi. Čim je pizza gotova, na nju dodaj pršut, pa pričekaj nekoliko minuta kako bi se okusi fino stopili s ostatkom sastojaka i uživaj.
Potrebno ti je:
- Tijesto za pizzu
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 šalica umaka od rajčice
- Mozzarella
- 3 kriške pršuta ili drugog mesa
- Masline
- Bosiljak
Priprema:
- Tijesto za pizzu razvaljaj u krug.
- U tavi koja može i u pećnicu ugrij žlicu ulja pa stavi tijesto i pržite tri, četiri minute dok donja strana tijesta ne bude hrskava.
- Okreni i prži još dvije, tri minute.
- Premaži tijesto umakom od rajčice pa pospi natrganim sirom.
- Stavi u dobro ugrijanu pećnicu i peci tri minute dok se sir ne rastopi ili tavu poklopi i pusti da se peče na laganoj vatri.
- Kad je sir otopljen, na pizzu stavi pršut, masline i listiće bosiljka i posluži vruće.
Dobar tek!