Recepti 09. travnja 2018.

Kruh od pizza okruglica za prste polizati

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Okruglice punjene sastojcima za pizzu, a zatim povezani u jedan ogroman, slastan kruh u Americi zovu još i monkey bread. Saznajte kako ga pripremiti kod kuće!

Osim što ćete se sjajno zabaviti pri izradi ovih slasnih okruglica, zaposliti možete i najmlađe koje će oblik i okus popularnog monkey breada naprosto oduševiti.

 

Možda vas zanima... Pizza na kruhu - novi trend koji naprosto obožavamo Špajza

 

Oblikujte okruglice, napunite ih omiljenim pizza dodacima, a zatim sve zajedno premažite aromatiziranim maslacem s češnjakom i peršinom. Kombinaciji možete dodati i drugo začinsko bilje, ubaciti u pećnicu, pa za taj čas uživati u slasnim okruglicama sreće.

 

Možda vas zanima... Meka i topla: Peciva s češnjakom Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 2 žličice svježeg kvasca
  • 1 šalica vode
  • 1 žličica šećera
  • 350 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 g parmezana
  • 3 žlice sjeckanog peršina
  • 200 g mozzarelle
  • 100 g šunke ili suhe salame
  • Bosiljak
  • 5 režnjeva češnjaka
  • sol
  • papar
  • 1 šalica domaće šalše

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C.
  2. Pomiješajte brašno i sol te ostavite sa strane.
  3. Pomiješajte kvasac s vodom i neka odstoji nekoliko minuta.
  4. Dodajte šećer i malo promiješajte pa umiješajte brašno.
  5. Miksajte ili umijesite tijesto rukama. Stavite tijesto u nauljenu posudu i ostavite da odstoji sat vremena.
  6. Nakon toga narežite tijesto na manje kvadrate pa ih malo pobrašnite.
  7. Namastite male kalupe.
  8. Na svaki kvadrat dodajte šalšu, mozzarellu i šunku ili suhu salamu, pa zamotajte u okruglice.
  9. Otopite maslac.
  10. Pomiješajte začinsko bilje, sol, papar, češnjak u posudi. Dodajte otopljen maslac i sve promiješajte.
  11. Okruglice stavite u kalup za kuglof ili neku drugu posudu za pečenje. Neka odstoje 30 minuta da se tijesto malo digne.
  12. Premažite ih mješavinom maslaca, češnjaka i bilja.
  13. Pecite 30 minuta.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.