gastro postao
Ukusni i aromatični zalogaji stvoreni su za kombiniranje s uskršnjim favoritima - šunkom, svježim sirom i kuhanim jajima.
Pripremite meka i sočna peciva, aromatizirajte ih češnjakom, pa ih poslužite uz kuhanu šunku, svježi sir i kuhana jaja. Savršen uskršnji doručak može započeti!
Za pripremu tijesta trebat će vam:
- 500 g glatkog brašna
- 1 vrećica Dr. Oetker suhog kvasca
- 1 žlica šećera
- 2 mala žličica soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 ml mlijeka
- 250 ml vode
Premaz:
- 50 g maslaca
- 2 režnja češnjaka
Postupak pripreme:
- Razmutite kvasac i šećer u toplome mlijeku pa ostavite oko deset minuta.
- Pomiješajte suhe sastojke, dodajte tekuće i zamijesite tijesto.
- Stavite ga u lagano nauljenu posudu, poklopite plastičnom folijom i ostavite da se diže jedan sat.
- Tijesto podijelite na oko 15 kuglica.
- Oblikujte ih u valjčiće duge 25 cm. Pobrašnite ih.
- Valjak zavežite u čvor, a krajeve podvijte u sredinu tako budu okrenuti u suprotne strane te pustite da se dižu još oko pola sata.
- Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite 40-ak minuta.
- Rastopite maslac i dodajte mu sitno sjeckani češnjak te time premažite vruća peciva.
Dobar tek!