gastro postao
Klasičnu pripremu pizze začinite maslinovim uljem, češnjakom i različitim vrstama sira pa se upoznajte s novim okusima tog nenadmašivog klasika
Barem jednom na stranu stavite klasičnu pripremu pizze s rajčicom, sirom i šunkom i prepustite se nekim novim okusima koje donosi bijela pizza. Neće vam biti potrebno vrhnje već samo dobra doza češnjaka, fino domaće maslinovo ulje, bijeli grah, sir i špinat. Uzmite si malo vremena, zamijesite tijesto i navalite na sasvim nove okuse omiljene pizze.
Potrebno vam je:
- 500 g bijelog brašna
- 40 g svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- 250 ml tople vode
- 8 žlica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- 200 g ribanog sira
- 200 g špinata
- 100 g bijelog graha iz konzerve
- 1 žlica soli
Priprema:
- Kvasac pomiješajte s toplom vodom, dodajte žličicu brašna i šećer.
- Pustite da se diže pola sata, a zatim pomiješajte s pet žlica maslinovog ulja, brašnom i soli.
- Zamijesite tijesto i pustite da se diže barem sat vremena.
- Za to vrijeme operite špinat i kratko ga blanširajte u vreloj vodi, minutu ili dvije.
- Kada se tijesto diglo, razvaljajte ga i stavite na zagrijani lim na 200 stupnjeva, na desetak minuta.
- Izvadite tijesto pa ga poprskajte ostatkom maslinovog ulja.
- Pospite bijelim grahom i protisnutim češnjakom.
- Dodajte sir i špinat koji ste dobro ocijedili.
- Vratite u pećnicu na još desetak minuta.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!