Recepti 29. siječnja 2018.

Calzone - pizza na preklapanje koju obožavamo

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam preporučujemo sočnu verziju preklopljene pizze sa zlatnim i hrskavim tijestom. Imamo i nekoliko genijalnih trikova kako je učiniti još boljom!

Pripremu klasične pizze začinite na svoj način, pa ovog puta pripremite finu, hrskavu calzone pizzu.

Tijesto razvaljajte u željeni oblik, napunite ga dodacima poput šunke, mozzarelle i omiljenog povrća. Nemojte koristiti pretjerano vlažno povrće poput rajčice kako kod pečenja ne bi otpustilo previše sokova i natopilo tijesto.

 

Možda vas zanima... Kineska pizza s piletinom - vrući spoj za prste polizati Kolumne

 

Ubacite u pećnicu i čekajte da se korica vaše calzone pizze zazlati, a za to vrijeme možete pripremiti fini umak na bazi rajčice koji će se idealno složiti sa začinima poput origana, bosiljka i češnjaka.

 

Možda vas zanima... Pizza s krumpirom zbilja postoji - imamo i recept! Recepti

 

Potrebno vam je:

  • tijesto za pizzu
  • 200 g šampinjona
  • 1 paprika
  • 2 jaja
  • peršin
  • 200 g mozzarelle
  • maslinovo ulje
  • 500 g tijesta za pizzu
  • 200 g šunke
  • 200 g gouda sira

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Istucite jaja i pomiješajte s peršinom.
  2. Polovicu te smjese ulijte u posudu i umiješajte mozzarellu, a drugu polovicu ostavite da njome premažete tijesto.
  3. Razvucite tijesto za pizzu i podijelite ga na pravokutnike. Na pola pravokutnika premažite smjesu jaja i mozzarelle, dodajte salamu te narezanu papriku i šampinjone.
  4. Preklopite tijesto i na papiru za pečenje pecite 15 minuta. Izvadite, premažite preostalom smjesom jaja i mozzarelle pa pecite još desetak minuta. Kad se ispeče, za sjaj premažite maslinovim uljem.

Savjet! Nakon što ste zarolali svoju calzonu, premažite tijesto maslinovim uljem. To će koricu učiniti zlatnom i hrskavijom. Premažite još jedanput, odmah nakon što izvadite pizzu iz pećnice, kako bi kora bila sjajnija i ukusnija.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.