Pripremu klasične pizze začinite na svoj način, pa ovog puta pripremite finu, hrskavu calzone pizzu.
Tijesto razvaljajte u željeni oblik, napunite ga dodacima poput šunke, mozzarelle i omiljenog povrća. Nemojte koristiti pretjerano vlažno povrće poput rajčice kako kod pečenja ne bi otpustilo previše sokova i natopilo tijesto.
Ubacite u pećnicu i čekajte da se korica vaše calzone pizze zazlati, a za to vrijeme možete pripremiti fini umak na bazi rajčice koji će se idealno složiti sa začinima poput origana, bosiljka i češnjaka.
Potrebno vam je:
- tijesto za pizzu
- 200 g šampinjona
- 1 paprika
- 2 jaja
- peršin
- 200 g mozzarelle
- maslinovo ulje
- 500 g tijesta za pizzu
- 200 g šunke
- 200 g gouda sira
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Istucite jaja i pomiješajte s peršinom.
- Polovicu te smjese ulijte u posudu i umiješajte mozzarellu, a drugu polovicu ostavite da njome premažete tijesto.
- Razvucite tijesto za pizzu i podijelite ga na pravokutnike. Na pola pravokutnika premažite smjesu jaja i mozzarelle, dodajte salamu te narezanu papriku i šampinjone.
- Preklopite tijesto i na papiru za pečenje pecite 15 minuta. Izvadite, premažite preostalom smjesom jaja i mozzarelle pa pecite još desetak minuta. Kad se ispeče, za sjaj premažite maslinovim uljem.
Savjet! Nakon što ste zarolali svoju calzonu, premažite tijesto maslinovim uljem. To će koricu učiniti zlatnom i hrskavijom. Premažite još jedanput, odmah nakon što izvadite pizzu iz pećnice, kako bi kora bila sjajnija i ukusnija.
Dobar tek!