gastro postao
Neočekivan spoj tijesta za pizzu i tanko sjeckanog, hrskavog krumpira učinit će vaš današnji ručak upravo savršenim.
Ova kombinacija možda i jest pomalo neobična, no jednom kada je isprobate, definitivno ćete se poželjeti vratiti bogatim okusima krumpira na pizza tijestu.
Upotpunite ih sitno sjeckanom pancetom ili slaninom koja će u pećnici postati hrskava i još slasnija, a onda dodajte i omiljeno začinsko bilje. Kombinaciji možete dodati i kolutiće tanko sjeckanog luka i drugo povrće po želji, no ovakva će pizza biti upravo savršena u što jednostavnijem izdanju.
Potrebno vam je:
- 500 g brašna
- 250 ml vode
- 20 g svježeg kvasca
- Prstohvat soli
- Prstohvat šećera
- 5-10 manjih krumpira
- 100 g pancete
- 100 g parmezana
- Ružmarin
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Toploj vodi dodajte kvasac, prstohvat brašna i prstohvat šećera pa pustite da se diže oko 15 minuta.
- Kada se kvasac digao, dodajte ga brašnu, posolite i zamijesite tijesto.
- Pustite da se diže barem sat vremena.
- Krumpir dobro operite ili ga ogulite.
- Nasjeckajte ga na tanke ploške, a možete se poslužiti i gulilicom za krumpir kako biste dobili što tanje ploške.
- Krumpir ubacite u hladnu vodu, pustite da stoji desetak minuta pa ga dobro posušite.
- Pomiješajte krumpir s nekoliko žlica maslinovog ulja, ružmarinom i pancetom. Pustite da upijaju arome dok pripremate tijesto. Razvaljajte ga u krug. Tijesto neka bude što tanje.
- Na vrh najprije rasporedite krumpiriće, neka budu u jednom sloju kako bi se što bolje i hrskavije ispekli.
- Pospite ostatkom ružmarina i pokapajte maslinovim uljem koje je ostalo u posudi.
- Pospite i komadićima pancete.
- Na kraju sve pospite sitno ribanim parmezanom pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pecite oko 15 minuta.
Dobar tek!