Recepti 15. srpnja 2017.

Subotom: Pizza s kremastim nadjevom za prste polizati

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sigurno ste na internetu primijetili ovu bogatu pizzu na kojoj se sir magično rasteže. Napravite je i sami...

Pizza je u posljednje vrijeme zaista namirnica koja se transformira. Već smo se navikli na punjene korice, deep dish verzije, pizza-muffine, neobične nadjeve i tijesto napravljeno od povrća. Sljedeća je na redu popularna pizza nadjevena tjesteninom sa sirom. 

Tijesto napravite prema ovom receptu i zatim pratite uputstva za pripremu tjestenine sa sirom. 

 

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g tjestenine 
  • 60 g maslaca
  • 1 žlica višenamjenskog brašna
  • 300 grama topljenog sira
  • 50 grama naribane mozzarelle
  • Malo mlijeka

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Kuhajte tjesteninu posoljenoj vodi otprilike 8 minuta
  3. U tavici rastopite maslac i dodajte žlicu brašna. Miješajte otprilike 2 minuta, a nakon toga dodajte i malo mlijeka.
  4. Miješajte još dvije minute, a onda dodajte topljeni sir.
  5. Razvucite pizza tijesto u pripremljenu posudu za pečenje. Prelijte ga sa šalicom umaka od sira.
  6. Ostatak umaka pomiješajte s tjesteninom i rasporedite po površini pizze.  Na kraju pospite naribanom mozzarrellom i stavite u pećnicu na 15 minuta.

Znat ćete da je ova kraljevska pizza gotova čim sir poprimi zlatno smeđu boju. Zavalite se u naslonjač uz dobar film, jedite i uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.