Egipatska pizza naziva se feteer, a priprema se nalik našoj piti od vučenog tijesta. Riječ je o laganom, tankom tijestu koje se presavija u slojeve da bi se zatim punilo slatkim i slanim dodacima.
Baš poput tijesta koje se, za razliku od klasičnog, priprema bez kvasca, Egipćani su u svojoj varijanti pizze promijenili i punjenje. Tako se njihovi slojevi vučenog tijesta pune mesom, sirevima i povrćem. Nakon pečenja u velikim krušnim pećima, pizza se preljeva otopljenim maslacem, a dodati se može i češnjak ili začinsko bilje.
Slatke se pak verzije nazivaju fateer mashaltet te se pune kremom od jaja i dodacima kao što su lješnjaci, orasi i pistacija. Preklapa se na isti način kao što je to slučaj kod slanih pizza, a na kraju se zalijeva mlijekom i posipa dobrom dozom šećera.
Hrskava izvana, baš poput najsvježije domaće štrudle, ova je pizza sjajan i nešto manje kaloričan način za uživanje u omiljenom fast foodu. Nama dovoljno!