gastro postao
Kada se sljedeći puta bacite na pripremu omiljene pizze, već uobičajenoj kombinaciji dodajte neki od sljedećih dodataka pa okusite sasvim nove arome vječnog klasika...
Neki klasičnim dodacima poput sira i rajčice dodaju tunu, neki kulen, a neki pizzu vole natovariti neobičnim dodacima poput mljevenog mesa, jaja ili ananasa. Donosimo vam odlične ideje za nove vrste pizza nadjeva koji bi vas mogli u potpunosti osvojiti.
Možda ne biste rekli, no upravo bi jaja mogla na bolje promijeniti okus vaše pizze. Volite li meki žumanjak koji se razlijeva po omiljenoj hrani, ova će ideja za vas biti pun pogodak. Jaje dodajte tek zadnjih pet do deset minuta pečenja kako bi žumanjak ostao mekan. Bjelanjak bi za to vrijeme trebao poprimiti bijelu boju, a pizza biti spremna za uživanje.
Osim na tostu, avokado će biti sjajan dodatak svakoj pizzi. Volite li pizzu pripremati na moderniji način pa umjesto tijesta koristiti cvjetaču, bit će to još bolja kombinacija. Odlično će se složiti sa svakom vrstom nadjeva za pizzu upravo zbog neutralnog okusa i kremoznosti koja će dati na divnoj teksturi. Kombinirajte ga s piletinom, lukom i mozzarellom ili pak s nadjevom u koji je uključen i losos.
Istočnjački namaz hummus postat će idealan dodatak poželite li uživati u nešto drugačijoj verziji pizze. Ispecite tijesto, premažite ga hummusom, a zatim dodajte svježe povrće poput rajčica ili luka. U priču ubacite i malo maslina, mozzarelle ili feta sira pa sve zajedno zapecite dok se sir ne rastopi. Izvadite iz pećnice, a zatim kombinaciji dodajte i jogurt začinjen korijandrom i češnjakom. Dobra ideja, zar ne?
Kombinacijama nadjeva koje sadrže kozji sir ili slatke dodatke poput oraha, kruške ili smokva najbolje će začiniti žličica finog meda. Dodajte ga prije samog posluživanja pa pustite da se razlije po svim sastojcima i navalite na slatko slano savršenstvo. Med se također odlično slaže na kombinacije koje uključuju više različitih vrsta sira.
Možda ne biste rekli, no upravo bi jaja mogla na bolje promijeniti okus vaše pizze. Volite li meki žumanjak koji se razlijeva po omiljenoj hrani, ova će ideja za vas biti pun pogodak. Jaje dodajte tek zadnjih pet do deset minuta pečenja kako bi žumanjak ostao mekan. Bjelanjak bi za to vrijeme trebao poprimiti bijelu boju, a pizza biti spremna za uživanje.
Osim na tostu, avokado će biti sjajan dodatak svakoj pizzi. Volite li pizzu pripremati na moderniji način pa umjesto tijesta koristiti cvjetaču, bit će to još bolja kombinacija. Odlično će se složiti sa svakom vrstom nadjeva za pizzu upravo zbog neutralnog okusa i kremoznosti koja će dati na divnoj teksturi. Kombinirajte ga s piletinom, lukom i mozzarellom ili pak s nadjevom u koji je uključen i losos.
Istočnjački namaz hummus postat će idealan dodatak poželite li uživati u nešto drugačijoj verziji pizze. Ispecite tijesto, premažite ga hummusom, a zatim dodajte svježe povrće poput rajčica ili luka. U priču ubacite i malo maslina, mozzarelle ili feta sira pa sve zajedno zapecite dok se sir ne rastopi. Izvadite iz pećnice, a zatim kombinaciji dodajte i jogurt začinjen korijandrom i češnjakom. Dobra ideja, zar ne?
Kombinacijama nadjeva koje sadrže kozji sir ili slatke dodatke poput oraha, kruške ili smokva najbolje će začiniti žličica finog meda. Dodajte ga prije samog posluživanja pa pustite da se razlije po svim sastojcima i navalite na slatko slano savršenstvo. Med se također odlično slaže na kombinacije koje uključuju više različitih vrsta sira.