Špajza 07. travnja 2017.

Politika i hrana: Sastojci na pizzi podijelili nacije

foto: Bill English Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Ono što nikad ne bismo stavili na pizzu, definitivno su špageti i ananas!

Prema portalu The Guardian,  premijer Novog Zelanda, Bill English, ovih je dana pripremio svojoj obitelji večeru! I to ne bilo kakvu, već svima omiljenu - pizzu.

No, ono čime je on nadjenuo pizzu, zgrozilo je sve Novozelanđane, ali i ostatak svijeta! Jer gospodin English se odlučio za jednu vrlo maštovitu pizzu na koju je stavio već otprije poznat sporni ananas, ali i jedan potpuno neočekivani dodatak - špagete!

Naravno, možda on stvarno toliko voli talijansku kuhinju, da kad jede pizzu, mora jesti i neku tjesteninu. Ali nama, običnim smrtnicima, to zvuči poprilično nespojivo!

 | Author: Bill English Facebook foto: Bill English Facebook

Ovu njemu sjajnu i slasnu kombinaciju objavio je, a gdje drugdje, nego na društvenim mrežama, točnije - Facebooku!

Činjenica jest da komentari na njegove slike definitivno nisu pozitivni, i da neki idu toliko daleko, da se pitaju tko im to uopće vodi državu!

Drugi se pak zgražaju nad ovakvom objavom, komentirajući kako je jadno ako na ovaj način pokušava skrenuti pozornost s puno važnijih tema - poput trenutne teme koja zaokuplja naciju o tome jesu li Novozelandski vojnici počinili ratne zločine tijekom boravka u Afganistanu 2010. godine.

No, ipak, svemu unatoč, našlo se i nekoliko ljudi koji su pohvalili ovakav "skroman ručak" kojeg smatraju "unaprijeđenom verzijom pizze", odnosno, pizzom za odrasle s obzirom na količinu sastojaka!

Pitamo se kakve bi reakcije bile kod nas, s obzirom na trenutnu situaciju u državi, kada bi primjerice premijer Plenković napravio nešto slično!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.