Recepti 03. travnja 2017.

Proljetni ručak: Tjestenina sa šparogama i rajčicama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je šparoga i treba ih maksimalno iskoristiti!

Vjerojatno šparoge ne kombinirate često s tjesteninom, no u ovoj kombinaciji zapravo se savršeno sljubljuju s rajčicama, začinima...

Po želji, možete dodati i malo šunke ili slanine, jer zbog dodatka jaja, ovo jelo pomalo podsjeća na carbonaru.

Tjesteninu odaberite onu koju najviše volite - malu i kratku ili duge i široke rezance, okus će biti jednako dobar!

Poslužite toplo, s malo naribanog parmezana i sezonskom salatom.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 300 g svježih šparoga
  • 3 žlice maslaca
  • sol i papar
  • 2 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 šalice svježe rajčice, oguljene i narezane na manje komade (najlakše ćete ju oguliti ako ju kratko uronite u zakuhanu vodu - možete primjerice iskoristiti vodu od tjestenine)
  • 1 žlica svježeg nasjeckanog bosiljka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 400 g tjestenine
  • 2 jaja + 1 žumanjak
  • 1/2 šalice naribanog parmezana

Priprema:

  1.  Zakuhati vodu za tjesteninu
  2. Šparoge očistiti, te, ako su široke, prerezati ih na pola po dužini
  3. Zagrijati maslac pa popržiti šparoge - dok ne dobiju boju; prebaciti ih na tanjur
  4. Dodati ulje na istu tavu pa popržiti kratko češnjak i maknuti ga s tave
  5. U istu tavu dodati narezane rajčice pa ih pirjati oko 10 minuta
  6. Tjesteninu skuhati al dente
  7. Ugasiti vatru ispod rajčica pa razmutiti jaja i žumanjak i umiješati brzo u rajčicu -pazeći da se ne skuhaju i pretvore u kajganu (ako želite, pomiješajte dio vrućih rajčica s jajima pa ulijte sve zajedno u tavu)
  8. Pomiješati rajčice i šparoge, ocijediti tjesteninu pa pomiješati 
  9. Poslužiti odmah, posipano s malo parmezana.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.