Ova kremasta tjestenina koja se nekoć smatrala jelom za siromašne, zapravo je prava delicija.
Carbonara, ili pasta carbonara, tjestenina je koja se priprema sa slaninom nasjeckanom na kockice, malo parmezana i razmućenim jajima, neki stavljaju samo žumanjke dok smo se mi odlučili dodatno uljepšati sve cheddarom.
Iako se čini jednostavnom, i kao da se nećemo previše najesti od nje, carbonara je vrlo zasitna - što zbog slanine, što zbog tjestenine.
Poslužite ju toplu i uživajte u potpunosti u njenom okusu. Ovdje vam čak salata nije ni potrebna.
Sastojci:
- sol
- 400 g špageta
- 200 g slanine, narezane na kockice
- 2 jaja, sobne temperature
- 2 žumanjka, sobne temperature
- 1 1/2 šalica naribanog cheddara
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- papar
- malo sjeckanog peršina
Priprema:
- Skuhati tjesteninu al dente i ocijediti ju te ostaviti 1 šalicu vode od kuhanja
- U tavi popržiti slaninu da postane hrskava
- Pomiješati jaja, žumanjke, sol, cheddar i parmezan
- U tavu gdje se pržila slanina uliti 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine pa dodati tjesteninu, slaninu i razmućena jaja te peršin i sve dobro promiješati
- Poslužiti odmah
Dobar tek!