Recepti 05. ožujka 2017.

Sasvim novi okus dobro poznate carbonare

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iznenadite svoje nepce dodatkom cheddara u carbonaru.

Ova kremasta tjestenina koja se nekoć smatrala jelom za siromašne, zapravo je prava delicija.

Carbonara, ili pasta carbonara, tjestenina je koja se priprema sa slaninom nasjeckanom na kockice, malo parmezana i razmućenim jajima, neki stavljaju samo žumanjke dok smo se mi odlučili dodatno uljepšati sve cheddarom.

Iako se čini jednostavnom, i kao da se nećemo previše najesti od nje, carbonara  je vrlo zasitna - što zbog slanine, što zbog tjestenine.

Carbonara | Author: Shutterstock Shutterstock

Poslužite ju toplu i uživajte u potpunosti u njenom okusu. Ovdje vam čak salata nije ni potrebna.

Sastojci:

  • sol
  • 400 g špageta
  • 200 g slanine, narezane na kockice
  • 2 jaja, sobne temperature
  • 2 žumanjka, sobne temperature
  • 1 1/2 šalica naribanog cheddara
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • papar
  • malo sjeckanog peršina

Priprema:

  1. Skuhati tjesteninu al dente i ocijediti ju te ostaviti 1 šalicu vode od kuhanja
  2. U tavi popržiti slaninu da postane hrskava
  3. Pomiješati jaja, žumanjke, sol, cheddar i parmezan
  4. U tavu gdje se pržila slanina uliti 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine pa dodati tjesteninu, slaninu i razmućena jaja te peršin i sve dobro promiješati
  5. Poslužiti odmah 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.