Recepti 09. veljače 2017.

Razmazite se rižotom od poriluka i slanine

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta se jela najbolje slažu s hladnim danima. Bogata i slasna, stvorena su za jednostavan i brz ručak tijekom radnog tjedna

Lagan i kremast, rižoto od poriluka uvijek je dobra ideja. Dodajte mu slanine i prokulica pa navalite na fantastičnu eksploziju okusa. Ne zaboravite niti parmezan koji će obogatiti okuse i pomoći vam da dobijete divnu kremoznost.

Potrebno vam je:

  • 70 g maslaca
  • 100 g slanine
  • 1 veći poriluk
  • 5 komada prokulica
  • 2 režnja češnjaka
  • 200 g riže
  • 100 ml vina
  • 20 g parmezana
  • Temeljac
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Operite i nasjeckajte poriluk. Isto učinite i s prokulicama.
  2. U dubljoj tavi otopite dio maslaca pa dodajte slaninu.
  3. Pecite oko minute pa dodajte poriluk, a zatim i prokulice koje ste najprije nasjeckali.
  4. Ubacite sitno sjeckani češnjak.
  5. Pirjajte oko dvije minute.
  6. Dodajte rižu i lagano je tostirajte.
  7. Dodajte vino i pustite da ispari, a zatim u manjim količinama dodajte temeljac.
  8. Kuhajte uz stalno podlijevanje dok se riža ne skuha al dente.
  9. Začinite soli i paprom, ubacite ostatak maslaca i parmezan.
  10. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.