gastro postao
Kremasta se jela najbolje slažu s hladnim danima. Bogata i slasna, stvorena su za jednostavan i brz ručak tijekom radnog tjedna
Lagan i kremast, rižoto od poriluka uvijek je dobra ideja. Dodajte mu slanine i prokulica pa navalite na fantastičnu eksploziju okusa. Ne zaboravite niti parmezan koji će obogatiti okuse i pomoći vam da dobijete divnu kremoznost.
Potrebno vam je:
- 70 g maslaca
- 100 g slanine
- 1 veći poriluk
- 5 komada prokulica
- 2 režnja češnjaka
- 200 g riže
- 100 ml vina
- 20 g parmezana
- Temeljac
- Sol, papar
Priprema:
- Operite i nasjeckajte poriluk. Isto učinite i s prokulicama.
- U dubljoj tavi otopite dio maslaca pa dodajte slaninu.
- Pecite oko minute pa dodajte poriluk, a zatim i prokulice koje ste najprije nasjeckali.
- Ubacite sitno sjeckani češnjak.
- Pirjajte oko dvije minute.
- Dodajte rižu i lagano je tostirajte.
- Dodajte vino i pustite da ispari, a zatim u manjim količinama dodajte temeljac.
- Kuhajte uz stalno podlijevanje dok se riža ne skuha al dente.
- Začinite soli i paprom, ubacite ostatak maslaca i parmezan.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!